Počela Guča 2017

Počela Guča 2017 foto:guca.rs

Podizanjem saborske zastave uz saborsku himnu Sa Ovčara i Kablara, kod Spomenika trubaču u Guči, 57. put zaredom, danas u 11 sati otvoren je dragačevski Sabor trubača. Saborsku zastavu i zlatnu trubu, koja će biti dodeljena u subotu, spustili su padobranci.

Sabor je svečano otvorio ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsenik Vlade, Rasim Ljajić, koji je ovom prilikom istakao da Guča nije samo prestonica trube, već da je zahvaljući ovom festivalu postala i značajna turistička destinacija.

Sinoć je održano predtakmičenje gde je na predlog žirija, a uz saglasnost organizatora, odlučeno da na finalnom takmičenju seniorskih orkestara, zakazanog za subotu, umesto najavljenih 18, nadmetaće se 19 orkestara.

Na programu za danas je planiran kulturno-umetnički program, sajam knjiga, izložba privrede, a od 17 časova na pozornici Centra za kulturu sledi takmičenje mladih trubačkih orkestara.

Na večernjim koncertima na stadionu nastupiće majstori trube sa svojim orkestrima a u nedelju 13. avgusta program se završava nastupom Gorana Bregovića i „Bjelog dugmeta“.

Novina ovogodišnjeg sabora je besplatan ulaz u Guču, ali i svi programi kao i koncerti takođe će biti besplatni. Organizori su najavili da ovogodišnjim programom žele da Saboru vrate stari sjaj u duhu tradicije i gostoprimstva dragačevskih domaćina.

Kompletan program sabora možete pogledati klikom na link www.gucafestival.rs

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top