Drugi MOTO SUSRET u Milanovcu 18. i 19. avgusta

U organizaciji Moto kluba Lonely riders iz našeg grada, 18. i 19. avgusta na platou ispred bazena, biće održan drugi Moto skup. Bajkerski gulaš, koncerti, bajkerske igre, defile kroz grad i po prvi put okretaće se bik na ražnju, saznajemo od organizatora ovog skupa.

Na prvom moto-skupu, prošle godine, bilo oko 240 motora, dok ove godine očekuju mnogo više bajkera, kazao nam je predsednik Moto kluba Lonely Riders, Miodrag Ćiraković.

- Predsednik opštine Dejan Kovačević prošle godine je prisustvovao našem skupu i prepoznao potencijal ovakvih skupova. Ove godine priključili su se TO Gornji Milanovac i Kulturni centar. Imamo podršku Ministarstva saobraćaja, pa će i ove godine agencija za bezbednost saobraćaja biti prisutna sa informacijama, radionicom i smernicama, pre svega za mlađe motocikliste kada je reč o bezbednom učešću u saobraćaju. Podeliće i kacige za vozače motora i skutera - izjavio je Ćiraković i dodao - Ako uporedimo organizaciju sa prošlogodišnjom, sada je lakše, bar u tom smislu što već ljudi kojima se obraćamo imaju predstavu o čemu se radi, pa ne moramo mnogo da objašnjavamo. Većina prepozna interes i potencijal i u tom smislu i pomogne organizaciju - rekao je za gminfo Ćiraković.

 

 

Inače, moto klub Lonely Riders broji sedam članova i u manjem članstvu klub vidi svoju prednost.

- Naš moto klub broji sedam članova i cilj nam je da ostanemo mali klub. Često se dešava da u velikim klubovim dođe do nesuglasica, razdvajanja pa i gašenja samog kluba. Procedura za ulazak u naš klub nije jednostavna. Obavezno je pre svega posedovanje vozačke dozvole A kategorije, i neophodno je napisati pismo za prijem u članstvo, a na sastanku se izglasava prijem. Ukoliko je samo jedno od nas sedmoro protiv, kandidat neće biti primljen.

Pokrovitelj moto skupa su Opština Gornji Milanovac, TO Gornji Milanovac i Kulturni centar, a pomoć je stigla i od milanovačkih privrednika u vidu sponzorstava i donacija. Organizacijom skupa bave se tokom cele godine, ali nešto intenzivnije par meseci pred sam skup.

- Vođeni pozitivnim utiscima od prošle godine, policijska uprava i opština su ovoga puta rado prihvatili učešće na skupu, ali i većina milanovačkih privrednika nam je pomogla - zaključio je predsednik Moto-kluba Lonely Riders, Miodrag Ćiraković.

Moto klub Lonely Riders formiran je 2012, a registrovan 2014.godine. Milanovački bajkeri bave se humanitarnim radom tokom cele godine i pomoć pružaju svuda gde ih pozovu. Prošle godine učestvovali su u akciji podele paketića na dečjem odeljenju bolnice u našem gradu i ustanovi za decu sa smetnjama u razvoju Zračak, u Čačku.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top