CYBER TESLA 2017

Učesnici vežbe "Cyber tesla 2017" u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu Učesnici vežbe "Cyber tesla 2017" u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu foto: gminfo.rs

Druga multinacionalna komandno - štabna vežba Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja "Cyber Tesla 2017" počela je danas u kasarni "Vojvoda Radomir Putnik" u Gornjem Milanovcu, Centru za obuku veze, informatike i elektronskih dejstava. Vežba se izvodi u okviru Programa državnog partnerstva republike Srbije i savezne države Ohajo u oblasti zaštite sajber prostora i trajaće do 15. septembra.

Početak vežbe "Cyber Tesla 2017", foto: gminfo.rs

- Tema vežbe "Cyber Tesla 2017" je odbrana telekomunikaciono-informacionih sistema od pretnji u sajber prostoru, a cilj je podizanje sposobnosti Vojske Srbije za reagovanje na sajber pretnje, kao i unapređenje saradnje između državnih organa Republike Srbije u zaštiti nacionalnog informacionog prostora. Vežbu izvode predstavnici Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Nacionalne garde Ohaja i državnih organa Republike Srbije koji imaju nadležnosti u oblasti informacione bezbednosti, navodi se u saopštenju predstavnika rukovodstva vežbe. 

Učesnici vežbe se nalaze u Gornjem Milanovcu i Kolumbusu, u saveznoj državi Ohajo, i u sajber prostoru će delovati sinhronizovano. 

Učesnici vežbe "Cyber Tesla 2017" u Gornjem Milanovcu

- Za potrebe vežbe uspostavljen je zaštićeni komunikacioni put kroz javnu internet mrežu, a takav koncept omogućava da vežbajuća jedinica bude multinacionalnog sastava i da sinhronizovano deluje u sajber prostoru. Vežba „Cyber Tesla“ je značajna za srpsku i američku stranu, jer se unapređuju kapaciteti za reagovanje na incidente u sajber prostoru, razmenjuju iskustava iz oblasti informacione bezbednosti i unapređuje bilateralna vojna saradnja, ističe se u saopštenju.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top