ETŠ "Knjaz Miloš" ugostila učenike iz Nemačke

ETŠ "Knjaz Miloš" ugostila učenike iz Nemačke foto:ETŠ „Knjaz Miloš“

Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca već sedam godina ostvaruje partnersku saradnju sa nemačkom stručnom školom Berufskoledž Geldern iz Klevea.

- Učenici naše škole su prvi put bili u poseti ovoj školi u oktobru 2010. godine, uz pomoć nemačke vladine organizacije za tehničku saradnju GIZ.  Naši prijatelji su prvi put uzvratili posetu u aprilu 2011. godine, a sada, učenici iz Nemačke dolaze nam u posetu četvrti put. Tokom ovih dana planirali smo da goste upoznamo sa našim obrazovnim sistemom, kroz njihovu posetu i časovima u našoj školi. Takođe, želimo da ih upoznamo sa našom okolinom i u tom cilju posetićemo Zlatibor i Ovčar Banju i privredno društvo „Swisslion“ - rekla je direktorka Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“, Nataša Glišović.

Cilj školskog partnerstva je povezivanje različitih kultura, saradnja gradova (Kleve – Gornji Milanovac) i regiona, razvijanje drugarstva, razmena iskustava iz oblasti ekonomije. Nosioci ove dugoročne saradnje su učenici partnerskih škola.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top