Novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja biće povećane

Novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja biće povećane youtube MrPyroZFireworks

U Srbiji veće novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja

Novčane kazne za korišćenje pirotehničkih sredstava i pucanje iz vatrenog oružja u Srbiji biće povećane, predvidjeno je izmenama Zakona o javnom redu i miru koji se nalazi u skupštinskoj proceduri, prenosi beta.rs.

Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost gradjana, kazniće se novačnom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara, ili sa 40 do 120 časova rada u javnom interesu.

Sada je kazna za to 10.000 do 50.000 dinara, a trajanje rada u javnom interesu je isto od 40 do 120 časova.

Ko javni red i mir narušava i ugrožava sigurnost gradjana pucanjem iz vatrenog ili drugog oružja ili imitacije oružja, kazniće se novčanom kaznom od 100.000 do 150.000 dinara ili sa 30 do 60 dana zatvora.

 

foto:gminfo.rs

Sada je kazna za to od 50.000 do 150.000 dinara, a zatvorska kazna je takodje 30 do 60 dana.

U obrazloženju predloga tih izmena zakona je navedeno da je uočen porast društvene opasnosti koja nastaje paljenjem savremenih i tehnološki unapredjenih pirotehničkih proizvoda, kao i upotrebom vatrenog oružja ili imitacije oružja.

Predložena izmena zakona je u Skupštinu Srbije upućena po hitnom postupku zbog predstojećih praznika tokom kojih je obično veća zloupotreba pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja.

 

 

izvor:beta.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top