Milanovac dobija Ferijalni klub

Milanovac dobija Ferijalni klub foto:gminfo.rs

 

Povratak ferijalaca

Do sada najbolji, najefikasniji i najjeftiniji način da se najpovoljnije putuje, letuje, zimuje na najširem domaćem i inostranom turističkom tržištu, ponovo se organizuje u Gornjem Milanovcu za sve uzraste, posebno za mlade.

Nekadašnji Ferijalni savez Jugoslavije odavno funkcioniše kao Ferijalni savez Srbije na nivou države. Iako je postojao i u Milanovcu kao podružnica, davnih osamdesetih, nije do sada obnavljan.

Grupa građana pokrenula je inicijativu za ovo izuzetno korisno organizovanje pre svega mladih svih uzrastava ali i svih straijih bez obzira na godine. Važno je da su mladi u srcu i duši i da još imaju dobre volje za odmor, putovanja, izlete, letovanja, zimovanja, logorovanja, letnje i zimske kampove, razne sportske i rekreatine programe i takmičenja, seminare, kulturne sadržaje, sve vrste boravaka u prirodi...

 

Savez će okupljati mlade do 26.godina u juniorskoj kategoriji i seniore preko 26. godina, sa neznatnom razlikom u ceni godišnje članarine. Praktično, član društva može biti svako ko je zainteresovan za najjeftiniji mogući oblik navedenih aktivnosti.

Prednosti i popusti za sve članove su zaista krajnje povoljni, a to se pre svega odnosi na putovanje i smeštaj u lancu hostela širom Srbije, bivših jugoslovenskih republika i širom Evrope. Konkretni popusti putovanja i smeštaj kreću se i do 30 odsto u zavisnosti od aranžmana.

Inače u današnjim razmerama ovaj međunarodni sistem obuhata i druge hostelske organizacije i asocijacije u 70. zemalja sveta i ima oko četiri miliona članova sa mrežom od 3.500 hostela u kojima se godišnje registruje preko 30 miliona noćenja.

Zanimljiv je i podatak da se ove godine navršava sto godina od nastanka ideje omladinskog hostelinga, jedne od najmasovnijih organizacija svetskog turizma uopšte.

Pripreme za osnivanje ferijalnog kluba u G. Milanovcu su u toku o čemu će svi zainteresovani biti obavešteni putem lokalnih medija.

 

 

Radoš Gačić

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top