Grejna sezona počinje 15. oktobra

Grejna sezona počinje 15. oktobra foto: gmonfo.rs

Zvanična grejna sezona počinje u nedelju, 15. oktobra, a toplim i hladnim probama koje su u toku, JKP "Gornji Milanovac" kontroliše ispravnost i funkcionalnost sistema daljinskog grejanja.

Po rečima direktora JKP "Gornji Milanovac" Ivana Lazića cene grejanja, kao i način naplate po kvadratu, ostaju nepromenjene.

- Cene grejanja nismo menjali, a naplata po potrošnji, iako ranije najavljivana, neće biti realizovana ove grejne sezone. Fizička lica i dalje grejanje plaćaju 12 meseci i izdvajaju 105 dinara po metru kvadratnom (bez PDV-a), dok pravna lica to čine šest meseci u iznosu od po 305 dinara (bez PDV-a)- rekao je za naš portal direktor JKP "Gornji Milanovac" Ivan Lazić i dodao da će i ove grejne sezone osnovni energent biti mazut.

- Sklopili smo ugovor sa NIS-om o snabdevanju mazutom. Imamo određene zalihe ovog energenta od prošle godine, a do kraja nedelje očekujemo i nove količine.

Po rečima Lazića, izvršene su sve neophodne popravke i remonti u kotlarnicama u Lominoj i Železničkoj ulici.

-  Urađen je kompletan remont jednog kotla i popravka drugog u Lominoj, kao i neophodne popravke na kotlovima u Železničkoj ulici. Kupljeni su i novi gorionici, dok su stari reparirani. Obavljena su sva neophodna čišćenja, kao i remont cirkularnih pumpi- istakao je Lazić i dodao da se nada da će u skoroj budućnosti, postojeći sistem daljinskog grejanja biti zamenjen grejanjem na biomasu.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top