Sutra ističe rok za plaćanje poslednje rate poreza na imovinu

Sutra ističe rok za plaćanje poslednje rate poreza na imovinu foto:B. Vuković

 

Sutra je poslednji rok za uplatu obaveze za četvrtak kvartal godišnjeg poreza na imovinu za 2017. godinu. Po rečima načelnika Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac, Aleksandra Jevtovića, ni iduće godine neće se povećavati nameti građanima, kao ni privredi. On je naglasio da su Milanovčani veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu poslednjih godina veći od 90 odsto.

- Po rešenjima za lica koja ne vode poslovne knjige zaduženo je 75.860.262 din, a naplaćeno je do sada 61.018.000 dinara. Porez na imovinu za lica koja vode poslovne knjige, zadužena za 2017. godinu, je 92.642.728 dinara, a do sada je naplaćeno 68.608.000 dinara. Ni iduće godine nećemo povećavati namete ni građanima, kao ni privredi, jer svakako je teška situacija u celoj zemlji i ne možemo opterećivati naše sugrađane i privredu većim porezima. U 2017. godini planirano je da Opštinski budžet od poreza na imovinu ostvari oko 204 miliona dinara a do sada je naplaćeno preko 159 miliona dinara - rekao je načelnik Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac Aleksandar Jevtović i dodao da su Milanovčani veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu poslednjih godina veći od 90 odsto.

 

Aleksandar Jevtović, načelnik Opštinske uprave, foto:Opština Gornji Milanovac

Građani, redovnim plaćanjem, omogućavaju da Gornji Milanovac koristi uplaćena sredstva za održavanja ulica, puteva, vodovoda i kanalizacije, vrtića... Redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza, poreski obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju. Porez na imovinu se plaća u četiri rate prva do 15. februara, druga do 15. maja, treća do 15. avgusta, a poslednja do 15. novembra.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top