Osnovana Narodna Spasilačka Garda

Osnovana Narodna Spasilačka Garda foto: printscreen FB Slavoljub Fiksa Ljubusavljević

Svesrpski Savez Veterana "Bojevo Bratstvo" osnovao je svoju humanitarno-spasilačku organizaciju koja će delovati pod nazivom "Narodna spasilačka garda".

- Želeći da da svoj doprinos obezbeđivanju jedinstvenog sistema zaštite i spasavanja Republike Srbije, a u skladu sa Zakonom o vanrednim situacijama i programskim ciljevima Svesrpskog Saveza Veterana "Bojevo Bratstvo" koji se odnose na humanu, socijalnu podršku i zaštitu građana, pripremu stanovništva i pružanje aktivne pomoći u prevazilaženju posledica prirodnih, ekoloških, tehnogenih i drugih katastrofa, pomoć žrtvama prirodnih katastrofa, pomoć državi prilikom društvenih, etničkih i verskih sukoba, izbeglica i interno raseljenih lica, zaštite dobrobiti životne sredine i životinja, zaštitu istorijskih objekta, područja od istorijskog, kulturnog značaja za Republiku Srbiju i građane Srbije- navodi se u saopštenju Svesrpskog Saveza Veterana "Bojevo Bratstvo".

Narodna spasilačka garda će kao humanitarno-spasilačka organzacija delovati u okviru "Bojevog Bratstva" i svoje aktivnosti će obavljati na teritoriji Republike Srbije, a po potrebi i na teritoriji drugih država u skladu sa Zakonom i međunarodnim konvencijama.

- Osnivanje Narodne spasilačke garde je odgogovor ratnih veterana na različite vrste opasnosti koje ugrožavaju živote ljudi, imovinu, kulturna dobra, kao i životnu sredinu- ističe se u saoštenju.

Svesrpski Savez Veterana "Bojevo Bratstvo" poziva sve zaitersovane građane, lokalne samouprave, ustanove, škole, kao i udruženja i saveza građana da im se pridruže.

 

gminfo.rs/ fb Slavoljub Fiksa Ljubisavljević 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top