Održani Beogradski investicioni dani 2017

Održani Beogradski investicioni dani 2017 foto: Opštinska uprava Gornji Milanovac

Treći Beogradski investicioni dani u organizaciji grada Beograda, Centralno evropskog foruma za razvoj (CEDEF) i Privredne komore Srbije održani su 9. i 10. novembra 2017. godine u Sava centru.

"Beogradski investicioni dani 2017" bili su prilika da Beograd i Srbija ukažu na uspešno realizovane investicije, potencijale za nove i na izazove domaćih i stranih investitora. Kroz interaktivnu diskusiju, otvaranje pitanja i dilema, razmenu mišljenja i neprosredne kontakte razgovaralo se o velikom porastu stranih direktnih investicija, uspešnim grinfild i braunfild investicijama i strateškim partnerstvima, mogućnosti izvoza na treća tržišta, saradnji u regionu, iskustvima generalnih direktora vodećih svetskih i domaćih kompanija i o ulozi i podršci međunarodnih finansijskih institucija.

- Našu opštinu predstavljali su predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i predsednik Skupštine opštine Lazar Nikolić. Pored kontakata koji su ostvarili sa brojnim privrednicima iz Srbije i Evrope, razgovarali su i sa Đorđom Markeđanijem, generalnim direktorom DDOR osiguranja i predsednikom Upravnog odbora Komore italijansko-srpskih privrednika, koji je obećao da će sa italijanskim investitorima posetiti Gornji Milanovac- saopštavaju iz kabineta predsednika opštine Gornji Milanovac.

Na Beogradskim investicionim danima održan je i CEDEF Panel - "Panel direktora - Investicije u regionu i prilike za izvoz" koji je bio posvećen poslovnim liderima, domaćim i stranim investitorima, kreatorima biznisa i brendova koji prevazilaze granice. Panel je otvorila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a biznis lideri su diskutovali o poslovnom ambijentu regiona, podelili su svoja iskustva i izazove, ali su i pružili odgovore zašto treba investirati u Beograd, Srbiju i region.

- Na poziv rukovodstva opštine Gornji Milanovac učešće u diskusiji uzeo je i predsednik "Metalac Grupe" Dragoljub Vukadinović, koji je preneo svoja iskustva u radu i izneo predloge kako unaprediti poslovni ambijent- ističe se u saopštenju.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top