Humanitarna svirka za pomoć našem sugrađaninu Dušanu Jovanoviću

Dušan Jovanović Dušan Jovanović foto:privatna arhiva

Dušanu Jovanoviću teško obolelom od dijabetesa i srca potrebna novčana pomoć za operaciju

Milanovčanin Dušan Jovanović (53) iz Brusnice, odavno oboleo od teških bolesti, moli dobročinitelje za pomoć za operaciju oka. Pre dve ipo godine potpuno je izgubio vid, zbog čega je otišao na operaciju, nakon čega mu se vid  na jednom oku poboljšao 20 odsto. Međutim, od pre godinu dana stanje se pogoršalo i od tada uopše ne vidi.

Kako bi ponovo povratio izgubljeni vid neophodna mu je operaciju u Beogradu, koja košta 420.000 dinara. Inače, Dušan živi sam u kući bez struje, jedva preživljava. Invalidski je penzioner, sa 12.000 dinara.

- Muke su počele kad sam oboleo od šećerne bolesti, od koje su mi stradali bubrezi, a već 16 godina primam insulin. Tri puta sedmično odlazim na dijalizu u Čačak. Od dijabetesa mi oboleva srce, ugrađena su mi četiri bajpasa. Nastupaju i komplikacije pluća, na kojima su mi operisani hematomi, pa čirevi na dvanaestopalačnom crevu... - kaže Jovanović.

Tim povodom u četvrtak 7. decembra od 20h u klubu Escobar (bivši Stage) biće odžana humanitarna svirka. Svira milanovački Stop bend, a sav prihod od donacija i prodatog pića ide za pomoć našem sugrađaninu teško obolelom Dušanu Jovanoviću.

Za operaciju, koja bi spasla Dušanovo drugo oko, ljudi dobre volje mogu da uplate pomoć kod Vojvođanske banke, na račun: 355-3200126193-27.

 

*Dušan Jovanović, adresa Mlakovac bb, 32300 Gornji Milanovac.

Devizni račun isključivo za tu svrhu: 355-3200490198-38, kod Vojvođanske banke. Telefon njegovog brata, Gorana: 061/21 44 072

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top