GMinfo dobio PRVU NAGRADU za istraživački antikorupcijski tekst

Istraživački tim Istraživački tim foto:gminfo.rs

Redakcija portala GMinfo, dobila je prvu nagradu za tekst "Snimatelj predsednika opštine uhvaćen u sukobu interesa" koji je objavljen na našem portalu 24. novembra 2017. godine, u rubrici "Gradske slike".

Nagrada je dodeljena na konkursu "Upravljanje ljudskim resursima-ključ efikasne, profesionalne i depolitizovane lokalne samouprave“, za najbolji antikorupcijski tekst, na temu zagovaranja profesionalizacije lokalne samouprave u Gornjem Milanovcu, Užicu i Požegi. Konkurs je finansirala Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija u okviru WeBER regionalnog projekta.

Odluku je doneo stručni žiri u sastavu: Slaviša Lekić–predsednik NUNS-a, Vojislav Stevanović–član Izvršnog odbora NUNS-a, novinar i urednik ekonomske rubrike na TV N1 i Vanesa Belkić– izvršna direktorka Centra za ravnomerni regionalni razvoj. 

Prema oceni komisije drugu nagradu dobio je portal Pasaž za kulturu i društvo iz Užica, autora Milunke Nikolić za tekst: „Načelnik Gradske uprave Užice o (našoj) profesionalnoj lokalnoj samoupravi“ objavljen 14. decembra 2017. na portalu www.pasaz.rs 

Treća nagrada odlazi u ruke Branka Nikolića novinara i saradnika Radio Požege za prilog za emisiju „Petkom popodne“, emitovan 15. decembra 2017. godine na Radio Požega.

Pobednicima konkursa biće isplaćene novčane naknade koji se primenjuje na projektu „Upravljanje ljudskim resursima-ključ efikasne, profesionalne i depolitizovane lokalne samouprave“, koji finansira Evropska unija i sufinansira Kraljevina Holandija u okviru WeBER regionalnog projekta.  

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(21 glasova)
Go to top