Čačak: Počelo prijavljivanje za plivanje za Bogojavljenski krst

Čačak: Počelo prijavljivanje za plivanje za Bogojavljenski krst foto:ozonpress.net

Pod pokroviteljstvom Grada Čačka, a uz blagoslov crkve Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, 19. januara 2018. godine, na Bogojavljenje, 14. put organizuje se plivanje za zaleđeni Bogojavljenski krst u Zapadnoj Moravi u Čačku.

 

 

arhiva, foto:ozonpress.net

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u plivanju za Bogojavljenski krst mogu se prijaviti u prostorijama SC Mladost u Čačku. Da bi plivali za časni krst neophodno je proći lekarski pregled, navode u ovoj sportskoj ustanovi. Praznični obred Bogojavljenskog plivanja počeće prazničnom liturgijom u 8 časova u čačanskoj crkvi, nakon čega će svi prisutni u litijama, na kojoj između ostalih učestvuju i konjanici KK "Griva", krenuti ka gradskoj plaži gde će nakon osvećenja Morave najhrabriji plivači zaplivati za časni krst oko 10 časova, saznajemo od Dragana Savkovića iz SC Mladost iz Čačka.

I ove godine nakon ceremonije plivanja za časni krst biće organizovana, u 19 časova, Svečana akademija u Domu kulture u Čačku, gde će biti predstavljen nosilac Bogojavljenskog krsta ove godine. Osim duhovne muzike u programu će učestovati i pevačica etno muzike Biljana Krstić.

Organizatori tradicionalne manifestacije, za jedan od najvećih verskih praznika Bogojavljenje, i ove godine su čačanski Narodni muzej, Sportski centar Mladost, Dom kulture Čačak.

Svi zainteresovani koji žele da učestvuju u plivanju za Bogojavljenski krst mogu se javiti na telefone SC Mladost, 064 641 27 85 i 063 111 666 3, (Dragan Savković).

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top