UNS: RTS na OTT platformi

UNS: RTS na OTT platformi foto:FB Internet portal RTS-a


Radio–televizija Srbije (RTS) pokrenuće u Srbiji OTT platformu u prvoj polovini ove godine, rekli su UNS-u iz Službe za odnose sa javnošću RTS-a.

Građani će na ovoj platformi moći putem interneta besplatno da prate sve televizijske i radio kanale RTS–a uživo, uključujući i digitalizovani video i audio arhiv RTS-a na zahtev.

OTT platforma će moći da se prati na "smart" televizorima i mobilnim telefonima, a za korisnike iz Srbije ova usluga biće besplatna.

„U okviru OTT platforme naći se i sadržaji PGP RTS. Na ovoj platformi gledaoci će moći da gledaju program unazad i da prate emisije po sopstvenoj želji, kao i da istovremeno prate više sadržaja na jednom ekranu“, rekli su UNS -u u RTS-u.

Arhiva Javnog servisa je u procesu digitalizacije, o čemu je UNS ranije pisao, a do sada digitalizovana građa gledaocima je dostupna u kablovskom sistemu IPTV MTS-a.
Osim kablovskog sistema, digitalizovani arhivi biće emitovani i na OTT platformi RTS–a.

„Građani će moći da pristupe i videoteci i audioteci koji se obrađuju u procesu digitalizacije, u punom kvalitetu“, rečeno je UNS–u u RTS–u. Oni su dodali da za pokretanje ove usluge važi ista zakonska procedura kao i za emitovanje sadržaja na internetu.
„RTS je obavio sve neophodne procedure koje je dužan da obavi po Zakonu o javnim medijskim servisima za pokretanje OTT platforme“, rekli su UNS-u u RTS-u.

 

Izvor:UNS

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top