U Milanovcu od ponedeljka po prvi put saobraćaju autobusi na električni pogon

U Milanovcu od ponedeljka po prvi put saobraćaju autobusi na električni pogon foto:gminfo.rs

Od ponedeljka, 15. januara, u Gornjem Milanovcu putnike će u javnom saobraćaju, po prvi put, prevoziti autobusi na električni pogon. Nakon što je od novembra prethodne do 9. januara ove godine, Autoprevoz Čačak završio proces preuzimanja prevoženja putnika na celoj teritoriji milanovačke opštine, radi ušteda i ispunjavanja ekoloških standarda, za početak će dva hibridna vozila saobraćati na ulicama u Gornjem Milanovcu.

Ugovorom o poveravanju javnog prevoza definisane su linije i gradskog i prigradskog prevoza.

"Uvedena linija gradskog saobraćaja je u dužini od 7km sa početnom stanicom „Triangla“ Mlakovac i završnom kod nekadašnje konfekcije Rudnik. Na ovoj relaciji ukupno je obeleženo petnaest stajališta. Saobraćaće dva autobusa po redu vožnje na svakih 15 minuta. Prvi polazak biće u 5:25h, a poslednja vožnja biće u 23:25 časova. U ovom periodu predviđena je i pauza u saobraćanju od 8:30-11:25 časova", navodi se u saopštenju PR službe kabineta predsednika.

Cene karata su formirane prema kilometraži i podeljene su u tri zone, ističe se u saopštenju.

Prva zona iznosi 20, druga 30 i treća 40 dinara, dok je vožnja od početne stanice do poslednje stanice četrdeset dinara, po ceni karte treće zone, navodi se u saopštenju i dodaje da kada se budu stekli tehnički uslovi, koji se odnose na obeležavanje stajališta, biće otvorena i druga gradska linija na potezu „Jasen“ (Vuka Karadžića) – „Lunjevica“ (kasarna u Lunjevici). Linijski prevoz na teritoriji Opštine je ukinut pre petnaest godina.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)
Go to top