Za prvi korak naše sugrađanke Nikoline neophodno je 2.600.000 dinara

Za Nikolinin prvi korak Za Nikolinin prvi korak

Hitno potrebna pomoć za lečenje naše sugrađanke Nikoline Plazinić

Desetogodišnjoj Nikolini Plazinić (2008.) iz Gornjeg Milanovca koja boluje od cerebralne paralize neophodan je novac kako bi nastavila lečenje. Za Nikolinin prvi korak neophodno je 2.600.000 dinara.

Usled komplikacija na porođaju, Nikolina se od rođenja nije razvijala kao njeni vršnjaci. Dijagnostifikovana joj je cerebralna paraliza.

Oboljenje se manifestuje sa poteškoćama u držanju, ravnotežom, i nedovoljno usklađenim pokretima usled slabosti mišića. Nikolina je do sada imala dve operacije na klinici u Rusiji, 2013. i 2015. godine, koje su imale pozitivan, ali kratkoročan efekat.

Nikolina pohađa specijalnu školu za osnovno i srednje obrazovanje, društveno je i komunikativno dete iako još uvek ne ume da izgovori sva slova. Voli da sluša muziku, da gleda dečije priredbe i folklor.

Kako bi maksimalno iskoristili Nikolinine motoričke mogućnosti i kako bi je podstakli da koristi i razvija sva svoja čula, neophodno je da joj omogućimo sredstva za rehabilitacione tretmane, lečenje u banjskim uslovima, ortopedska pomagala po preporuci lekara, kao i operaciju.

- Nikolina u martu odlazi u Tursku na operaciju koja je zakazana za 19. mart. Sredstva su nam potrebna za obavezan rehabilitacioni tretman nakon operacije. Da bi operacija imala efekta, neophodan je intenzivan tretman, a to je što više vežbi. Vežbe su specifične i rade se u privatnim centrima u zemlji i inostranstvu (Slovačka i Mađarska). Vežbama bi se dobilo učvršćivanje, stabilnije držanje... Ojačavanje. Sa ovim iznosom Nikolini bi obezbedili dve godine rehabilitacije. Do iznosa smo došli računajući na cene u rehabilitacionom centru u Beogradu, Novom Sadu, Mađarskoj i Slovačkoj. Koja će joj ortopedska pomagala biti potrebna nakon operacije to još uvek ne znamo. Sve zavisi od preporuke i zahteva lekara koji će je operisati u Turskoj. Naš cilj je da njoj obezbedimo rehabilitaciju za dve godine što iznosi 2.600.000 dinara - rekla je za naš portal Nikolinina mama Ana Plazinić

 

 

Tata Ivan, sestra Dunja (12), mama Ana i Nikolina (10), foto:privatna arhiva

Omogućimo ovoj predivnoj četvoročlanoj porodici da olakša Nikolini detinjstvo, i iskoristi sve svoje potencijale koje će joj značiti u budućnosti za samostalniji život. Neophodne su joj rehabilitacije i terapije za dalji razvoj,  kao i kupovina medicinskih pomagala

 

Svi oni koji žele da pomognu, mogu to sada da učine i putem SMS - ukucajte 451 i pošaljite na 3030.

Broj za slanje poruka obezbedila je Fondacija "Budi human" Aleksandra Šapića.

 

Način uplate pomoći:

Uplate novčane pomoći za Nikolinino lečenje moguće je izvršiti na račune:

Dinarski: 160-496150-91

Devizni: 00-540-0002570.7

IBAN broj: RS35160005400002570791

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(5 glasova)
Go to top