Kovačević dobio nacionalno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević“

Kovačević dobio nacionalno priznanje "Kapetan Miša Anastasijević“ foto:Opština Gornji Milanovac

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević dobitnik je nacionalnog priznanja Statueta "Kapetan Miša Anastasijević“ za značajan doprinos razvoju lokalne samouprave u Srbiji, saopštavaju iz PR službe kabineta predsednika opštine.

 

foto:Opština G. Milanovac

U obrazloženju se navodi da od kada se nalazi na mestu predsednika opštine Kovačević je podjednako posvećen svim pitanjima koja su od značaja za Gornji Milanovac.

"Privreda je uvek bila oblast po kojoj je opština Gornji Milanovac prepoznatljiva. Sa svojim saradnicima uspeva da obezbedi najbolje uslove za razvoj preduzeća u Opštini na čiji rad i funkcionisanje je posebno ponosan. Kao jedan od možda najvažnijih preduslova za dalji prosperitet i napredak vidi razvoj infrastrukture, pa lokalna samouprava ulaže velike napore kako bi se unapredila infrastruktura kako u gradu, tako i u okolnim selima", navodi se se u obrazloženju.

 

foto:Opština G. Milanovac

foto:Opština G.Milanovac

U okviru projekta „Put ka vrhu“, koji je podržan od strane Privredne komore Srbije, a na predlog privrednika iz Beograda, kao i medija, rad predsednika opštine Gornji Milanovac Dejana Kovačevića ocenjen je kao veoma uspešan od strane stručnog žirija. Prisutnima na dodeli nagrada i ostalim laureatima predsednik Kovačević je predstavljen kao pregalac i stvaralac koji sa puno entuzijazma vodi prosperitetnu lokalnu samoupravu.

Nakon primljene nagrade Kovačević se obratio okupljenim novinarima i istakao da je veoma ponosan na svoje saradnike i na Gornji Milanovac.

- Ovo nije samo moja nagrada, ovo je pre svega nagrada svih mojih saradnika za sve ono što smo uradili u prethodne dve godine. Siguran sam da će nam ova nagrade, podstreh ovih dobrih ljudi i lepe reči koje su nam upućene ovde u Novom Sadu, dati još više elana u razvoju lokalne samouprave Gornji Milanovac i u budućnosti. Značajno je to da smo mi za dve godine uspeli da iz jedne letargije u koju je zapao naš grad, da ga probudimo, da probudimo to privredno čudo u Gornjem Milanovcu koje nas krasi već decenijama. Sa druge strane pokazali smo da dobrim vođenjem lokalne samouprave, sa ulaganjima koja stižu iz Vlade Republike Srbije, sa dovođenjem novih poslovnih partnera u našu opštinu uspeh zagarantovan. Trudićemo se da i u narednom periodu privučemo što više investitora, da čuvamo privredni ambijent, ali ćemo nastaviti da se bavimo i ostalim aspektima društva, kulturom, sportom i socijalnim aspektima. Ponosan sam što sam dobitnik ove nagrade, ponosan sam na Gornji Milanovac i ponosan sam na svoj tim koji krupnim koracima grabi napred - rekao je ovom prilikom Dejan Kovačević.

Nakon regionalnih izbora širom Srbije između 280 kandidata izabrano je 25 najboljih u Srbiji u 2017. godini. Pored predsednika Dejana Kovačevića za „Izbor najboljih u Srbiji“ nagrade u različitim kategorijama dobili su između ostalih i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije, kompanija NIS, Milivoje Miletić, direktor PKS, Jadranka Jovanović, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, Branko Stanković, autor emisije „Kvadratura kruga“ i drugi istaknuti stvaraoci, kompanije, brendovi, institucije i ustanove, koji se ističu rezultatima na polju privrednog i društvenog stvaralaštva u celoj Srbiji.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u Srbiji i nosi ime čuvenog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka. Svečana dodela nagrada laureatima upriličena je u Matici Srpskoj, u Novom Sadu.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
Go to top