Održana akcija 101 kao 1

Održana akcija 101 kao 1 foto:Opština Gornji Milanovac

 Akcija 101 kao 1 u okviru sliva gradova i opština Zapadne Morave, a u organizaciji Sektora za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac održana je danas. Akcija koja je prvobitno trebalo da bude održana 1. marta odlagana je zbog vremenskih neprilika, saopštavaju iz PR službe kabineta predsednika opštine.

 

Ovom akcijom čišćene su dve lokacije, obe u slivu reke Despotovice. Jedna lokacija je bila u naselju Mlakovac, 20m od magistrale. Očišćen je predeo oko mosta čije je korito suženo i protok vode veoma mali. Ovakvo stanje ugrožavalo je bezbednost mosta, posebno u situacijama kada je veći poplavni talas i veći priliv voda iz okolnih potoka.

Druga lokacija koja je čišćena nalazi se 500m uz magistralu u pravcu Beograda, odnosno kod stovarišta građevinskog materijala i pripada MZ Lunjevica. Na toj lokaciji takođe je rešavan problem propusnog mosta ispod same magistrale.

 

 

Prema rečima načelnika Štaba Milorada Dimitrijevića održana akcija prilagođena je vremenskim uslovima.

- Naša današnja aktivnost se uspešno sprovodi i pre svega mislim da će to biti na zadovoljstvo ljudi koji žive blizu ovih lokacija. Nadam se da ćemo makar ove tačke koje smo ocenili kao problematične rešiti i na taj način dosta olakšati stanovništvu u periodu iznenadnih bujičnih poplava - rekao je Dimitrijević i istakao da su se pored Sektora za vanredne situacije, akciji priključili i Javno preduzeće za izgradnju opštine Gornji Milanovac i Javno komunalno preduzeće.

 

 

Predstavnici ovih preduzeća su pružili pomoć u obezbeđenju i rešavanju tehničkih pitanja na terenu, obezbeđivanjem potrebnih mašina i alata. Načelnik se zahvalio predstavnicima ovih preduzeća na pomoći, volonterima koji su se priključili akciji kao i Komandi garnizona Vojske Srbije koji je dao svoj doprinos.

Predsednik MZ Lunjevica Branislav Radovanović istakao je da ova akcija ima veliki značaj i da se ovom akcijom rešava problem sa kojim se MZ Lunjevica već duže suočava.

- Najvažnije je da se krenulo sa ovakvim akcijama. Mokar teren nam malo otežava izvođenje radova, ali smo uspeli da pročistimo usko grlo reke i da reku vratimo u svoj prvobitni tok, čime ovaj problem rešavamo na duže vreme. Ovo područje je bilo plavno i nekoliko puta je bila poplava većih razmera koja je pravila veliku štetu usevima i privatnim preduzećima koja ovde rade. Mislim da smo ovom akcijom dosta rešili ovaj problem, a na nama je da nastavimo da održavamo korito reke na ovom mestu - rekao je Radovanović

 

foto:Opština G. Milanovac

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top