EKO kviz 2018 - "Selektivno odlaži kulturu pokaži"

Opštinsko takmičenje iz ekologije i poznavanja životne sredine „Eko kviz 2018“ biće održano 17. aprila 2018. godine, u 11.00 časova u sportskoj hali „Breza“. Prema rečima načelnika opštinske uprave Gornji Milanovac Aleksandra Jevtovića Eko kviz se drugi put održava u našoj opštini.

- Opštinska uprava organizuje "EKO kviz 2018" pod sloganom SELEKTIVNO ODLAŽI KULTURU POKAŽI čime želimo da se priključimo akciji JKP Gornji Milanovac koje vrši promociju selektivnog odlaganja otpada na teritoriji naše opštine. Kviz se organizuje pod pokroviteljstvo Opštinske uprave opštine Gornji Milanovac. Pre nekoliko dana, maskota JKP LJUBICA, izvukla je pitanja koja će se deci postavljati na takmičenju. Cilj ovog kviza je podizanje svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine i nivoa informisanosti o primarnoj selekciji otpada i ekologiji. Partneri u organizaciji kviza su nam JKP Gornji Milanovac, PU Sunce, USRC Breza i Kulturni centar Gornji Milanovac. Pozivam sve građane koji žele da prisustvuju ovom takmičenju da dođu u halu Breza u utorak 17. aprila, u 11 časova - rekao je Jevtović.

 

Maskota Ljubica

U Eko kvizu učestvuju učenici petog, šestog, sedmog i osmog razreda osnovnih škola sa teritorije naše opštine. Žiri u sastavu Nevena Obradović, šef Kancelarije za zaštitu životne sredine, Ivan Lazić direktor JKP, Predrag Marković, direktor Ustanove SRC, Maja Milović direktor PU Sunce, ocenjivaće znanje takmičara.

Nagrade za učesnike kviza su: 1. mesto – porodična ulaznica za Gradski bazen za svakog člana ekipe (za kupališnu sezonu 2018), 2. mesto – vaučer od 5.000 dinara za svakog člana ekipe i 3. mesto – slatki paketi za članove ekipe.

Jevtović podseća da su prošle godine na takmičenju u Beogradu učestvovala tri grada i opština Gornji Milanovac, a ove godine učestvovaće deset lokalnih samouprava što je pokazatelj da se svest o zaštiti životne sredine i potrebi  očuvanje čovekove okoline podiže na viši nivo.

Pobednička ekipa će se plasirati na polufinalno takmičenje koje će biti održano u maju, u Beogradu, a završno finalno takmičenje biće održano u Zrenjaninu, gradu pobedniku prethodne godine.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top