MUP Čačak - Akcija unapređenja bezbednosti maturanata "Matura 2018"

ilustracija ilustracija foto:gminfo.rs


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku i ove godine organizuju aktivnosti u cilju unapređenja bezbednosti maturanata. Aktivnosti koje se preduzimaju sa ciljem da učenici završnih razreda bezbedno proslave završetak srednje škole, Ministarstvo unutrašnjih poslova uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u sklopu projekta „Matura 2018“, saopštaavaju iz PU Čačak.

Projekat se sprovodi u saradnji sa srednjim školama, pravosudnim organima, socijalnim i zdravstvenim ustanovama i organima lokalne samouprave.

Danas je u Čačku, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, održan sastanak sa predstavnicima ovih ustanova koje su partneri u projektu, u cilju unapređenja bezbednosne kulture i zaštite maturanata.

Policijski službenici do sada su održali predavanja učenicima završnih razreda srednjih škola na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana, na kojima su im ukazali na štetnost konzumiranja alkohola i droga i apelovali na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa jer na taj način čuvaju svoju i bezbednost svojih drugova.

Osim preventivnih aktivnosti, policija će u dane završetka školske godine i održavanja proslava matura i drugih manifestacija pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će se biti organizovane proslave, navodi se u saopštenju.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top