„Pauk“ počeo sa radom

„Pauk“ počeo sa radom foto:gminfo.rs

Specijalno vozilo „pauk“ koje je prethodne sedmice stiglo u JP za izgradnju opštine danas je počelo sa radom, saznajemo od Božidara Vučetića, direktora ovog preduzeća.

 

foto:gminfo.rs

- Nosivosti je do  4 tone i možemo da podižemo sva motorna vozila kao i kombije težine tri tone. Osnovni zadatak „pauka„ je da podiže nepropisno parkirana vozila na teritoriji opštine Gornji Milanovac. Uklanjaćemo vozila obuhvata Parking servisa a i šire. Nama je osnovni cilj da uredimo saobraćaj, kako u smo to odradili u užem centru grada tako i na širem delu grada, kao i na periferiji. Sklanjaćemo vozila iz obuhvata parkinga, to je tzv prinudno ili iznuđeno odnošenje vozila, a i sklanjaćemo sa mesta gde nije dozvoljeno parkiranje, gde stoji znak zabranjeno zaustavljanje i parkiranje, a to su ulice, trotoari i javne površine – kazao je Vučetić.

Prema njegovim rečima ovo preduzeće je ispoštovalo sve zakonske procedure. Sva potrebna dokumentacija je završena kao i obuka radnika koji će raditi u okviru Parking servisa.

 

foto:gminfo.rs

Na pitanje novinara od koje firme je iznajmljeno specijalno vozilo „pauk“ i koliko će JP za igradnju opštine morati na mesečnom nivou da izdvaja za njegov najam Vučetić je odgovorio da je vozilo iznajmljeno na tri meseca. Na pitanje koliko će koštati  njegov najam odgovor nismo dobili.

- U proceduri smo Javne nabavke da kupimo takvo vozilo i ta Javna nabavka je u toku, za sada ga iznajmljujemo. Ovaj pauk je iznajmljen od firme iz Beograda, mislim da je Parking Mont – istakao je Vučetić.

 

foto:gminfo.rs

On je rekao da je zakon jasno definisao proceduru odnošenja vozila a posebno iz parking obuhvata kao i sa javnih površina.

- Procedura postoji, vozilo se diže na poziv saobraćajne policije. Kao što vidite nismo slučajno došli u Ul Miloša Velikog, vidite na levoj strani koliko ima nepropisno parkiranih vozila, a jasno stoji na početku ulice znak za zabranjeno parkiranje i zaustavljanje vozila. Vozilo se odnose u našu bazu gde stoji dok ne dođe korisnik koji je napravio prekršaj i donese potvrdu da je izmirio dug prema JP za izgradnju – kazao je Vučetić.

 

foto:gminfo.rs

Na ponovno insistiranje novinara da dobiju informaciju koliko košta JP za izgradnju opštine iznajmljivanje pauka mesečno Vučetić je rekao da je to poslovna tajna.

- To je poslovna tajna, tajna preduzeća, a ja sam u obavezi da osnivaču dostavim izveštaj kvartalni, šestomesečni, a i godišnji. Nama nije cilj da uvećamo mesečni ili godišnji profit kupovinom ili iznajmljivanjem pauka već da uredimo saobraćaj u celom gradu. Molim naše građane kao i korisnike da poštuju zakonske odredbe da bi omogućili nama lakši rad i njima uslugu paprking servisa – rekao je Vučetić.

Podsećamo, sva javna preduzeća i ustanove se finansiraju iz opštinskog budžeta te su samim tim čelnici ovih preduzeća i ustanova u obavezi da odgovore na pitanja novinara, odnosno da gradjanima kažu na koji način se troši njihov novac.

Ipak zašto bi smo čekali finansijski izveštaj na kraju godine kada odgovor možemo, i treba, da dobijemo sada. 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(7 glasova)
Go to top