PISA - Međunarodno istraživanje u ETŠ „Knjaz Miloš“

print screen, youtube print screen, youtube

Učenici Ekonomsko-trgovačke škole „Knjaz Miloš“, u ponedeljak, 14. maja učestvovali su u važnom međunarodnom istraživanju čiji je naziv Program za međunarodno testiranje učenika - PISA.

Rezultati PISA istraživanja otkrivaju kakav je kapacitet učenika da stečena znanja i veštine primene u ključnim oblastima, odnosno, koliko su ta znanja funkcionalna u realnom životu.

- Od 2000. godine realizovano je šest trijenalnih PISA ciklusa u kojima su petnaestogodišnjaci iz više od 70 zemalja testirani iz oblasti matematike, čitanja, prirodnih nauka i rešavali problemske zadatke, a ove godine uključena je i procena finansijske pismenosti - istakli su nadležni u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Ekonomsko -trgovačka škola "Knjaz Miloš" je učesnik PISA istraživanja od 2006.godine u svim redovnim i probnim testiranjima, a ove godine je učestvovalo 53 učenika prvog i drugog razreda.

- Značaj PISA istraživanja je veliki, iz prostog razloga, što omogućava sveobuhvatni pregled uspešnosti međunarodnih obrazovnih sistema, pruža uvid u stanje obrazovnih postignuća naših učenika, na osnovu kojih se donose buduće odluke daljeg razvoja obrazovanja u Srbiji - kazali su u ovoj školi.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top