Tehnička škola „Jovan Žujović“ proslavila 57 godina postojanja

Tehnička škola „Jovan Žujović“ proslavila 57 godina postojanja foto:Opština Gornji Milanovac

Otvorene dve nove multimedijalne učionice

U tehničkoj školi Jovan Žujović upriličena je proslava pedeset i sedam godina rada škole i tom prilikom svečano su otvorene dve nove multimedijalne učionice.  Direktor Tehničke škole, Bojan Veljović rekao je da je u prethodnih godinu dana urađeno dosta i da ima planova da se radi i u buduće.

- U prethodnih godinu dana opremili smo dve nove multimedijalne učionice kao i amfiteatarsku učionicu sa preko šezdeset mesta i multimedijalnim sadržajem. Opremili smo i dva nova kabineta, računarski i kabinet za mehatroniku - rekao je Veljović i dodao da je Tehnička škola dobila status međunarodne Eko-škole i da sada poseduju zelenu zastavu.

Bojan Veljović, direktor Tehničke škole, foto:Opština G. Milanovac

- U okviru eko aktivnosti uredili smo dvorište, uradili smo elaborat energetske efikasnosti zgrade škole i u toku je izrada glavnog projekta rekonstrukcije - istakao je direktor koji je ovom prilikok posebno pohvalio saradnju sa opštinom Gornji Milanovac i zahvalio se na podršci i razumevanju.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević kolektivu Tehničke škole uputio je čestitku povodom proslave Dana škole i svih izvanrednih rezultata koje su postigli u prethodnoj godini zajedno sa učenicima.

 

foto:Opština G. Milanovac

- Lokalna samouprava snažno je podržala nove inicijative koje su došle od strane direktora škole. U prethodnih godinu dana uložili smo oko pet miliona dinara u opremanje i saniranje nekih delova škole. Najveću pažnju smo posvetili bezbednosti dece pa smo omogućili postavljanje video nadzora. Plan nam je da u narednom periodu omogućimo postavljanje video nadzora i u svim ostalim školama - rekao je predsednik opštine i zahvalio se svim direktorima koji su na tom položaju bili pre direktora Veljovića, koji su održali Tehničku školu „Jovan Žujović“.

- Naša Tehnička škola ima perspektivu. Posebno me raduje otvaranje jednog odeljenja dualnog obrazovanja, zato što je cilj Tehničke škole saradnja sa privredom i edukacija učenika koji će posle završene srednje škole dobiti svoje zaposlenje u nekim od privrednih preduzeća koja rade na teritoriji opštine Gornji Milanovac - rekao je Kovačević. 

Predsednik je istakao da daje punu podršku direktoru i zaposlenima u Tehničkoj školi da istraju u ostvarenju svojih ciljeva. Cilj lokalne samouprave je da Milanovačka deca, da svi koji završe stručne škole ostanu i dobiju posao u Gornjem Milanovcu.

 

Izvor:Kabinet predsednika opštine 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top