Ekonomija

Od avgusta potrošače gasa, struje i goriva u Srbiji očekuje novo poskupljenje zbog uvodjenja novog nameta za unapredjenje energetske efikasnosti, piše list "Politika" u izdanju za sredu.

"Politika" je prenela da će gradjani na utrošen kubik gasa i litar goriva plaćati 0,15 dinara, dok na utrošen kilovat-sata struje plaćati 0,015 dinara.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je za RTS da je suština novih zakonskih rešenja koja se odnose na trgovinu da se pomogne razvoj te oblasti, posebno nekih oblika kao što je elektronska trgovina i internet prodaja.

Tatjana Matić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekla da je do sada, zbog nedefinisanih pravila, na internetu bilo mnogo sive ekonomije.

Kako kaže, sada su definisani novi pojmovi kao što su elektronska prodavnica i elektronska platforma. Ističe da će to doprineti da se smanji siva ekonomija i da se razvije oblast trgovine na internetu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al Dahra kupila je u oktobru 2018. godine imovinu PKB korporacije za oko 121 milion evra, iako je njena knjigovodstvena vrednost bila 227 miliona evra, preneo je danas portal Insajder.

"Podaci iz finansijskog izveštaja kompanije Al Dahra potvrdili su naše istraživanje da je u postupku privatizacije, imovina PKB-a prodata ispod svake cene", naveo je Insajder.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vestern union (Western Union) danas je saopštio da je u saradnji sa kompanijom TENFORE pokretanjem sajta westernunion.rs omogućio onlajn prenos novca, čime je korisnicima u Srbiji pružena opcija slanja sredstava u više od 200 država i teritorija, piše N1.

Ta usluga omogućava pošiljaocima slanje novca sa kreditne ili debitne kartice izdate u Srbiji, dok primaoci novac mogu primiti na račune u bankama ili preuzeti na nekoj od pola miliona lokacija Vester uniona u svetu.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nacionalna služba za zapošljavanje isplatu posebne novčane naknade za maj 2019. godine, počinje u četvrtak 13. juna 2019. godine, uplatom na tekuće račune korisnika kod poslovnih banaka.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top