Ekonomija

Кoalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas poslanike svih parlamentarnih stranaka da glasaju protiv vladinog Predloga zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, piše danas.rs.

„Ovaj populistički akt, koji je deo političke kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih najbližih saradnika, koštaće građane naše zemlje, prema projekcijama same Vlade, više od 11,5 milijardi dinara, odnosno nešto više od 99 miliona evra po današnjem kursu Narodne banke Srbije“, navodi se u saopštenju Koalicije.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Nacrt zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima usvojen je danas na sednici Vlade Srbije, nakon čega će biti upućen u skupštinsku proceduru, saopštila je Vlada, prenosi beta.rs.

Ministar finansija Siniša Mali istakao je da se tim leks specijalisom rešava problem koji postoji više od jedne decenije, kao i da su mu prethodili teški pregovori, ali da je pronadjeno kompromisno rešenje.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Povodom Dana kompanije Metalac, danas je, u prisustvu najšireg rukovodstva, velikog broja saradnika i sa oko 400 prijatelja kompanije iz Srbije, regiona i sveta upriličena svečana akademija povodom 60 godina postojanja.

Tim povodom predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović, (koji ove godine obeležava 45 godiina rada u Metalcu i 30 godina od kako je na čelu kompanije) uručio je najzaslužnijim pojedincima i partnerima Statuete i Plakete „Za godine vernosti“.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Da su se realizovale sve megalomanske investicije koje su vlasti u Srbiji najavljivali prethodnih decenija Srbija bi danas bila zemlja sa manjkom radne snage, dvostruko većim stopama rasta i izvoza, zemlja sreće i blagostanja, piše NIN.

Nedeljnik je u novom broju podsetio na nerealizovane najavljivane investicije, kao što je fabrika čipova za avioindustriju arapske kompanije Mubadala i ulaganja arapskim investitora od milijardu evra.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ove godine, 4. aprila, Metalac iz Gornjeg Milanovca proslaviće 60 godina postojanja.

I sadašnji predsednik kompanije, Dragoljub Vukadinović, istovremeno obeležava lični jubilej, tri decenije na čelu tog akcionarskog društva.

U razgovoru za Danas on kaže da je Metalac bio jedno od slabijih preduzeća moćne milanovačke privrede sedamdesetih i da je prešao put od najmanje i najzaostalije firme do najvećeg i najuspešnijeg proizvođača posuđa u Evropi. Spada u red svega nekoliko velikih kompanija u Srbiji koje su preživele sankcije i izašle snažnije iz privatizacije.

Vukadinović kaže da je to posledica jedne dobre strategije koju je kreirala struka, a da politici nikada nisu dozvolili da se upliće u rad preduzeća.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 23

 

 

 

 

 

 

 

Go to top