Ekonomija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je Skupštini Srbije da funkciju guvrnera Narodne banke Srbije (NBS) i u narednom šestogodišnjem mandatu obavlja Jorgovanka Tabaković, piše beta.rs.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu 5. i 6. juna održana je radionica Komisije za javno privatno partnerstvo Vlade Republike Srbije. Predavači i učesnici u radu bili su Andrijana Jovanović, zamenica predsednika komisije i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Maloprodajne cene goriva u Srbiji konstantno skaču još od 3. januara

Piše: G. Vlaović, Danas Online

* Mićović: Od cene litre goriva državi ide čak 53 do 55 odsto

Ono što zabrinjava i iritira vozače u Srbiji jeste činjenica da cene goriva konstantno rastu od početka godine.

Statistika pokazuje da se od 3. januara prosečna maloprodajna cena benzina povećala za 6,1 odsto (8,79 dinara po litru), a dizela za 7,5 odsto (11,3 dinara po litri).

U poslednjih mesec dana benzin je poskupeo za 3,34 dinara po litru a dizel za 5,21 dinar. Prema rečima Tomislava Mićovića, generalnog sekretara Udruženja naftnih kompanija Srbije, s obzirom da naftu i derivate nafte proizvođači i uvoznici kupuju za dolare, treba uzeti u obzir da je u navedenom periodu kurs dolara povećan za 4,3 odsto – sa 98,14 na 102,39 dinara. U ovom periodu, tačnije od 17. marta povećane su i fiskalne obaveze prema državi, za dva dinara, piše danas.rs.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Piše: Danas Online/ RTS

 

Od početka narednog meseca menja se adresa za upis imovine u zemljišne knjige. Umesto katastra i drugih šaltera, taj posao završavaće javni beležnici, notari koji mesec dana pre novog posla prolaze obuke.

„Ako ste doneli validan ugovor ili dokument i kako je sud tako nešto poslao po službenoj dužnosti, javni beležnici su ti koji preuzimaju taj posao i završavaju ga za pet dana“, ističe Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastructure, prenosi RTS.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Razvojni program EU PRO održaće u sredu, 6. juna 2018. godine u 10 časova, u Kraljevu, u zgradi Gradske uprave, sala 2 (Trg Jovana Sarića 1) informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 14

 

 

 

 

 

 

Go to top