Ekonomija

Kompanija Tetra Pak je do sada na globalnom nivou isporučila preko 500 milijardi komada ambalaže sa Forest Stewardship Council™ (FSC™) oznakom, dostižući na taj način značajnu tačku na svom putu promovisanja odgovornog upravljanja sirovinama i doprinoseći kreiranju cirkularne ekonomije sa niskom emisijom ugljen-dioksida i srodnih gasova.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za oko 3.000 dinara na mesečnom nivou predstavlja novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede, ocenio je danas Udruženi sindikat Srbije „Sloga“, prenosi danas.rs.

Sindikat je u saopštenju naveo da će posle takvih odluka privreda Srbije ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Vlada Srbije, sindikati i poslodavci nisu uspeli da se dogovore oko visine "minimalca" za narednu godinu, pa će Vlada Srbije predložiti da se minimalna cena rada poveća za 11,1 odsto u 2020. godini, prenosi rts.rs.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je na konferenciji za novinare nakon sastanka članova Socijalno-ekonomskog saveta da to znači da će sa 155,3 dinara, koliko sada iznosi, minimalna cena rada po radnom času biti 172,5 dinara.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće akcionarima dividendu iz prošlogodišnje dobiti u utorak, 17. septembra, saopšteno je iz kompanije.

NIS će akcionarima isplatiti četvrtinu dobiti, pa će vlasinicima akcija od 26,1 milijarde dinara prošlogodišnje dobiti na ime dividende pripasti 6,5 milijardi dinara, dok će 19,5 milijardi dinara ostati neraspoređeno.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Minimalnu potrošačku korpu za tročlano domaćinstvo čini, između ostalog, kilogram pirinča, 7,5 kilograma krompira, 900 grama mortaldele, 13 litara mleka, 200 grama mlečne čokolade, pet kilograma jabuka, dve litre prirodnog soka...

Dok traju pregovori o povećanju minimalne plate sporadično se i to, pre svega, od strane predstavnika radnika spominje minimalna potrošačka korpa kao reper. Kako tvrde sindikati, još na prošlogodišnjem socijalno-ekonomskom savetu predstavnici radnika, Vlade i poslodavaca dogovorili su se da od 1. januara 2021. godine minimalna plata bude jednaka minimalnoj potrošačkoj korpi. Inače, minimalna cena rada trenutno iznosi 27.280 dinara dok je vrednost minimalne potrošačke korpe 37.253 dinara, piše "Blic".

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top