EU PRO: Poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima

EU PRO: Poziv za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima, mikro i malim preduzećima foto:eupro.org.rs

Razvojni program EU PRO održaće u sredu, 6. juna 2018. godine u 10 časova, u Kraljevu, u zgradi Gradske uprave, sala 2 (Trg Jovana Sarića 1) informativnu sesiju o javnom pozivu za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama i mikro i malim preduzećima za koji je Evropska unija (EU) opredelila 4,5 miliona evra kako bi doprinela povećanju konkurentnosti lokalne privrede u Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu Južne i istočne Srbije.

Cilj informativne sesije je da se zainteresovani preduzetnici i preduzetnice upoznaju sa programom podrške i neophodnim koracima - od prijavljivanja, preko učešća na javnom pozivu i kriterijuma za izbor projekata do dobijanja bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja.

 

foto: eupro.org.rs

Poziv je otvoren je do 6. jula 2018. godine, a pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća registrovana u 99 gradova i opština uključenih u program EU PRO, koja se primarno bave proizvodnjom ili pružaju IT usluge, a osnovana su između 1. januara 2013. i 31. decembra 2017. godine.

Više informacija o samom pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja kao i dokumentacija za prijavljivanje dostupne su na veb sajtu EU PROa: Javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća .

Informativna sesija u Kraljevu se održava uz podršku Regionalne agencije za prostorni i ekonomski razvoj Raškog i Moravičkog okruga, a EU PRO će predstaviti poziv i u Novom Pazaru, Užicu, Smederevu, Zaječaru, Nišu i Leskovcu.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

eupro.org.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top