Preduzeće Rudnik ispunilo zahteve međunarodnog standarda ISO 26000 – Društvena odgovornost

Preduzeće Rudnik ispunilo zahteve međunarodnog standarda ISO 26000 – Društvena odgovornost foto:contangorudnik.co.rs

Preduzeće Rudnik ispunilo je zahteve međunarodnog standarda ISO 26000 – Društvena odgovornost, saopštavaju iz ovog preduzeća.

Preduzeće Rudnik vlasnik je Integrisanog sistema menadžmenta. Kroz primenu utvrđenih principa i načina rada u preduzeću su uvedeni odgovarajući svetski priznati međunarodni sistemi i standardi upravljanja kvalitetom, zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu i zaštitom i očuvanjem životne sredine: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Preduzeće Rudnik 2018. godine ušlo je u proceduru uvođenja međunarodnog standarda ISO 26000 - Uputstvo o društvenoj odgovornosti. Do septembra 2018. standard je usaglašen i integrisan sa postojećim standardima i samim tim ispunjeni su svi traženi zahtevi i uputstva zahtevana u okviru standarda ISO 26000.

Ovaj međunarodni standard nije standard za sistem menadžmenta niti je namenjen i odgovarajući za sertifikacione svrhe. Standard se ne sertifikuje nego se po završetku ispunjenosti traženih kriterijuma u uputstvima kroz ključne teme društvene odgovornosti dalje unapređuje i preispituje kroz sprovedene i buduće planirane aktivnosti prema dogovorenim vremenskim okvirima.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top