Metalac: INDUSTRIJA 4.0 – Nova industrijska politika Srbije

Metalac:  INDUSTRIJA 4.0 – Nova industrijska politika Srbije foto: Metalac a.d.

Mašinski fakultetot Univerziteta u Beogradu, sa kompanijom “Metalac a.d” i uz podršku Privredne komore Srbije, organizuje stručni skup – Panel: INDUSTRIJA 4.0 – NOVA INDUSTRIJALIZACIJA SRBIJE, sa ciljem da se kroz dijalog predstavnika međunarodnih eksperata, naučne zajednice i vodećih kompanija u industrijskom sektoru, prepoznaju prioriteti, ključni izazovi i mogućnosti u kreiranju strateških pravaca za primenu modela Industrije 4.0.

Na skupu će biti prezentiran dokument Konferencije INDUSTRIJA 4.0, održane na Mašinskom fakultetu” u Beogradu, čiji je cilj bio da se definiše okvir nove industrijske politike Srbije.

Digitalizacija zahteva radikalne promene biznis modela i pametnu specijalizaciju i zato će posebno tematsko mesto na konferenciji imati iskustva u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, kao i ključni globalni izazovi digitalizacije.

Domaćin skupa je „Metalac a.d“, jedna od najuspešnijih izvozno orijentisanih domaćih kompanija, koja u svoj lanac vrednosti uključuje značajan broj malih i srednjih preduzeća. Među učesnicima su direktori i stručnjaci iz kompanija FCA Serbia, Servoteh i Solfins Beograd, Milanović Group Kragujevac, Inmold Požega, Harder Digital Sova Niš, Tetra Pak Gornji Milanovac, Swiss IPG Partners Group i drugi, kao i predstavnici akademskih i naučnih institucija i strukovnih organizacija.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top