Jelena Luković među liderima godine u izboru PKS

Jelena Luković među liderima godine u izboru PKS foto: metalac.co.rs

Plaketa „Poslovni lider“ za rezultate na planu upravljanja i rukovođenja danas je u Beogradu, uručena Jeleni Luković, generalnoj direktorki Metalac Proletera   

Skupštini PKS obratila se predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanoj sednici Privredne komore Srbije, u prisustvu članova skupštine Komore, privrednika, predstavnika Vlade Srbije, uručena su godišnja priznanja preduzećima i pojedincima za postignute uspehe u svim oblastima poslovanja: povećanju ukupnog prihoda, broja zaposlenih, izvoza, uvođenju novih tehniologija… 

Potvrdu izuzetnih menadžerskih sposobnosti dobila je i generalna direktorka Metalac Proletera Jelena Luković, koja je uvrštena u spisak regionalnih poslovnih lidera. Naša uspešna sugrađanka, sa skoro 20 godina radnog iskustva u kompaniji Metalac, nalazi se na čelu Metalac Proletera samo četiri godine.

Uz podršku Metalčevog tima, za to vreme napravila je preokret u rastu i razvoju najvećeg i najstarijeg maloprodajnog lanca u opštini Gornji Milanovac, koji se veoma uspešno širi i na opštine u okruženju. 

 

foto:metalacproleter.co.rs

U vreme kad je preuzela dužnost generalnog direktora, Metalac Proleter je imao 214 zaposlenih i 9 miliona evra godišnjeg prometa. Od tada do danas preduzeće konstantno beleži dvocifren godišnji rast, a na kraju 2018. godine očekuje 2,3 puta veći promet tj. 21,1 miliona evra.

Lanac se u medjuvremenu proširio na opštinu Čačak a od prošle godine i na Ljig. Sa današnjih 40 prodavnica i 300 radnika, Proleter je lider sa najvećim tržišnim učešćem i u Gornjem Milanovcu i u Ljigu i istovremeno jedno od najuspešnijih Metalčevih preduzeća.

- Kompanija Metalac, koja je moja kuća, upravo ulazi u 60. godinu postojanja. Bez nje, ni Proleter, ni ja ne bismo mogli da porastemo do današnjeg priznanja. Zato smatram najvažnijim da svi mi, koji smo danas nagradjeni, neumorno i bezrezervno podržavamo i podstičemo jedni druge, a posebno mlađe privrednike da čine najbolje i najviše što mogu. Jedino tako priznanja i imaju smisla – rekla je na svečanoj sednici PKS Jelena Luković, kojoj je pripala čast da se zahvali u ime svih nagrađenih od Subotice do Leskovca.

Svečanosti su prisustvovale kolege iz Metalca, na čelu sa predsednikom Kompanije Dragoljubom Vukadinovićem.

 

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(10 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top