POSUĐE METALAC na sajmovima u Frankfurtu i Splitu

POSUĐE METALAC na sajmovima u Frankfurtu i Splitu foto:Metalac a.d.

Kao proizvođač koji izvozi 70 odsto svoje proizvodnje posuđa, Metalac je prisutan na internacionalnim sajmovima već 40 godina.

Ove godine, na poziv predsednika Kompanije, nastup našeg najuspešnijeg proizvođača, Frankfurtu propratio i predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević i zamenik predsednika Nadzornog odbora Prof. dr Dragan Đuričin, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

foto:Metalac a.d.

Koliki je značaj internacionalnih sajmova za kontakte sa kupcima i dobavljačima i sveukupnu reputaciju Metalca, potvrdjuje praksa da nastup preduzeća Metalac Posuđe skoro uvek proprati i predsednik Kompanije, uz gostujuće prisustvo nekog od članova Uprave, predstavnika privrednog establišmenta Srbije ili lokalne samopuprave.

"Tako su i ove godine, osim rukovodstva Metalac posuđa na čelu sa direktorom Stojanom Slovićem, nastup i poziciju našeg master brenda u veoma konkurentskom okruženju, propratili i predsednik Kompanije Dragoljub Vukadinović, zamenik predsednika NO Prof dr Dragan Djuričin, a prvi put je gost jednog ovakvog događanja bio i predsednik opštine Gornji milanovac Dejan Kovačević. Ovakav pristup ima za cilj da bolje razumevanje svih aktivnosti koje Metalac, kao respektabilno ime u privredi Srbije, čini da održi i osnaži reputaciju koju ima u svetu", kažu u kompaniji Metalac.

Podsećamo, 8. do 12. februara, Metalac je 36. put za redom predstavio svoju najnoviju ponudu na najvećem evropskom sajmu robe široke potrošnje „Ambiente fair Frankfurt“. Kao firma koja tradicionalno izvozi u oko 25 zemalja na skoro svim kontinentima, naš proizvođač posuđa predstavio je najnovijii asortiman za kućnu i profesionalnu upotrebu.

Više od 45 setova i 25 novih dekora, od kojih veliki broj čine nagradjeni radovi na šestom internet konkursu, značajno opredele izvozne poslove. Novina su i ekskluzivne linije namenjene HORECA korisnicima, kao i nove linije inox posuđa koje Metalac posuđe planira da se lansira u narednoj godini.

Očekuje se da najznačajnija svetska izložba robe široke potrošnje, sa oko 4.700 izlagača iz 90 zemalja i 145.000 posetilaca iz čak 160 zemalja sveta, i ove godine donese značajne nove izvozne poslove.

Osim Frankfurta, sve do 2008. godine redovno je nastupao i na specijalizovanim sajmovima u Milanu, a svoju ponudu je nekoliko godina predstavljao na “International home + housewares show” u Čikagu. Od 2018. godine počeo je da izlaže na „Gastro“ sajmovima u Splitu i proizvođača PL-ova u Amsterdamu.

Sajam u Frankfurtu je i ove godine posetila odabrana grupa od 20 radnika Metalca sa predsednikom Sindikata Dušanom Vukovićem, foto: Metalac a.d.

Metalčevo posuđe za hotele i restorane

Skoro u isto vreme, od 6. do 9. februara, Metalac se predstavio i hrvatskom tržištu i to linijama za profesionalnu upotrebu. Na Sajmu gastronomije i turizma “Adriatic Gastro show” u Splitu, medju 650 prijavljenih izlagača, predstavnicima hotela i restorana Metalac nudi liniju aluminijumskog i inox posuđa “Professional”, razvijenu u cilju praćenja svetskih trendova i liniju klasičnog emajliranog posuđa “Gastro serving”, nastalu u spoju tradicionalnog i modernog, kao primer primene posuđa ne samo za kuvanje, već i za serviranje.

Nastup na sajmu Gastro show u Splitu realizovan je u saradnji Metalac posuđa i trgovačkog preduzeća Metalac Home Market iz Zagreba. Time su nastavljene aktivnosti pozicioniranja Metalac posuđa u ovom segmentu potrošnje.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top