Preduzeće Rudnik postalo vlasnik sertifikata IQNet SR 10

Preduzeće Rudnik postalo vlasnik sertifikata IQNet SR 10 foto:gminfo.rs

Preduzeće Rudnik ispunilo je zadate zahteve i postalo vlasnik još jednog sertifikata IQNet SR 10 (Social Responsibility Management Systems Requirements/ Sistemi upravljanja društvenom odgovornošću) koji uspostavlja zahteve za definisanje, implementaciju, održavanje i unapređenje sistema menadžmenta društvenom odgovornošću u organizaciji.

Ovaj međunarodni standard razvijen je od strane IQNet organizacije.

Preduzeće Rudnik je jedino preduzeće u branši koje je nosilac sertifikata za upravljanje društvenom odgovornošču u okviru 10 sertifikovanih preduzeća u Srbiji i jedno u Moravičkom okrugu.

 

"U oblasti društveno odgovornog poslovanja, pored novog standarda IQNet SR 10, primenjeni su i zahtevi iz standarda ISO 26000 (Uputstvo o društvenoj odgovornosti). U oblasti međunarodnih standarda takođe smo vlasnici Integrisanog sistema menadžmenta, jedini u branši: ISO 9001 (Sistem upravljanja kvalitetom), ISO 14001 (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine) I OHSAS 18001 (Sistem za zaštitu zdravlja i bezbednosti na radu)", saopštavaju iz ROC Rudnik.   

Iz ovog preduzeća navode da u oblasti društveno odgovornog poslovanja, pored novog standarda IQNet SR 10, primenjeni su i zahtevi iz standarda ISO 26000 (Uputstvo o društvenoj odgovornosti). U oblasti međunarodnih standarda takođe smo vlasnici Integrisanog sistema menadžmenta, jedini u branši: ISO 9001 (Sistem upravljanja kvalitetom), ISO 14001 (Sistem upravljanja zaštitom životne sredine) I OHSAS 18001 (Sistem za zaštitu zdravlja i bezbednosti na radu).

* IQNet (The International Certification Network) je međunarodno i najveće udruženje certifikacionih tela sa središtem u Bernu. Čini ga ukupno 37 certifikacionih tela.
* JUQS (društvo za sertifikaciju i nadzor sistema kvaliteta d.o.o. iz Beograda - sertifikaciono telo akreditovano od strane Akreditacionog tela Srbije) članica IQNet-a.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top