U prvom polugodištu Metalac beleži 10 odsto rasta

U prvom polugodištu Metalac beleži 10 odsto rasta foto:Metalac a.d.

Ukupna šestomesečna realizacija u 2017. godini biće skoro 42 miliona evra, odnosno skoro 8 odsto iznad plana i 10 odsto iznad ostvarenja u prvom polugodištu 2016. Nešto više od 45 odsto realizacije donela su proizvodna društva, dok domaća trgovina u ukupnoj realizaciji  učestvuje sa 40 odsto, a ino preduzeća sa 15 odsto, saznajemo u kompaniji Metalac a.d.

 

Sa 19,1 miliona evra ukupne realizacije, pet proizvodnih društava je prebacilo plan za oko 6 odsto uz isto toliki rast u odnosu na prvo polugodište prethodne godine. Najveći rast imali su Metalac bojler (28 odsto) i Metalac inko (11 odsto), dok je Metalac posuđe napravilo izvrsnih 4 odsto rasta u odnosu na inače veoma uspešno polugodište prethodne godine. Jedino je Metalac FAD bio značajno ispod plana i sa padom od oko 6 odsto.

U ovoj kompaniji ističu da među domaćim trgovačkim preduzećima, koja su ukupno ostvarila 16,9 miliona evra, najveće učešće sa čak 34 odsto ima Metalac proleter, iza kojeg je Metalac market sa skoro 32 odsto i Metalac home market Novi Sad sa 23 odsto. Preostalih 11 odsto ukupne ralizacije domaćih trgovačkih preduzeća napravio je Metalac trade.


Trgovačka društva u inostranstvu ostvarila su ukupno 5,7 miliona evra, od čega skoro 63 odsto učešća ima Metrot, koji je inače zabeležio 44 odsto rasta u odnosu na polugodište 2016. Značajan rast zabeležio je i Metalac market u Podgorici, a trend rasta zadržalo je i naše preduzeće u Ukrajini.

 

JAKOVLJEVIĆ PREDSEDNIK PARLAMENTA PK RAŠKOG I MORAVIČKOG OKRUGA I POTPREDSEDNIK PKS

Nakon što je u novom izbornom ciklusu izabran za predsednika Parlamenta Privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, generalni direktor Metalca Petrašin Jakovljević je postao i jedan od potpredsednika Privredne komore Srbije. PKS je, inače, nakon četiri meseca izbornog postupka u jedinstvenom komorskom sistemu, dobila novu Skupštinu,Upravni i Nadzorni odbor, predsednika i potpredsednike. Za predsednika PKS ponovo je izabran Marko Čadež.
Inače, Petrašin Jakovljević je bio predsednik Privredne komore Kraljeva od 2013. do kraja 2016. godine

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Go to top