Dodatnih 100 miliona dinara za vaučere za odmor u Srbiji

Dodatnih 100 miliona dinara za vaučere za odmor u Srbiji foto: dekriebelopreis

Zbog velikog interesovanja građana Vlada Srbije je izdvojila dodatnih 100 miliona dinara kako bi se obezbedilo još 20.000 vaučera za odmor u Srbiji.

 

,,Do sada je podneto 73.000 prijava građana za korišćenje vaučera, a najveće interesovanje vlada za Prolom banju, Zlatibor, Lukovsku, Banji Koviljaču i Sokobanju. Da bi akcija trajala do 15. oktobra, kako je predviđeno Uredbom, neophodno je bilo da se obezbede dodatna sredstva“, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Za 2017. godinu je prvobitnim budžetom opredeljeno 60.000 vaučera ili 300 miliona dinara. Međutim, zbog velikog interesovanja, Vlada Srbije je već krajem maja, prvi put, opredelila dodatnih 100 miliona dinara za 20.000 vaučera.

Zahvaljujući interesovanju građana, ove godine će ukupno biti podeljeno 100.000 vaučera kojima će se u Srbiji ostvariti minimum pola miliona noćenja domaćih turista.

Kao i prethodnih godina, vaučere najviše koriste penzioneri, zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i nezaposlena lica.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top