Retrospektivna izložba "Mislim dizajn" kompanije Metalac

Retrospektivna izložba kompanije Metalac doo, sa naslovom "Mislim dizajn" beogradskoj javnosti predstavlja deceniju saradnje sa dizajnerima i biće otvorena u četvrtak, 5. oktobra 2017. u 19 časova u galeriji Štab.

U saradnji sa Fakuletom primenjenih umetnosti u Beogradu, Metalac želi da ukaže na neophodnost i smisao saradnje dizajnera i indrustrije. Iz bogate palete, koja sadrži više od 2000 radova i ideja dizajnera, izdvojeni su proizvodi koji su doživeli uspeh na tržištu, kao i nagrađeni projekti koji će u budućnosti možda biti realizovani – kako na posuđu, tako i opremi za kuhinju.

Odabrani radovi obuhvataju saradnju sa svetskim dizajnerom Karimom Rašidom, sa domaćim dizajnerima Nikolom Kneževićem, Dušanom Lazićem i Slobodanom Jelesijevićem, kao i nagrađene radove studenata FPU koji su nastali kao odgovor na poslednja dva konkursa koje je Metalac realizovao sa FPU. Pored toga, na izložbi će biti prikazani nagrađeni radovi sa konkursa Nove uspomene/New memories, realizovanog u saradnji sa Balkanskom dizajnerskom mrežom i Mikser Hause, kao i radovi nastali na facebook konkursima, koji su takođe imali veliki odziv i veoma kvalitetan ishod.

Saradnja sa dizajnerima, obrazovnim institucijama, kao i organizacijama koje okupljanju umetnike, u težnji da ih približe nama, koji realizujemo njihove ideje – za Metalac je postala redovna praksa uz višestruku obostranu korist. Ne samo da se bolje razumemo, već zajedno rastemo, razigravamo ideje i pomeramo moguće domete u budućnosti. Tako, svako na svoj način, podiže vrednost i konkurentnost svojih proizvoda i usluga.

Izložbu će otvoriti Dragoljub Vukadinović, predsednik Metalac grupe i Prof. dr Zoran Blažina, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, a o saradnji sa Balkanskom dizajnerskom mrežom govoriće Maja Lalić kreativni direktor Mixera.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top