U Milanovcu održan Sajam zapošljavanja

U Milanovcu održan Sajam zapošljavanja foto:gminfo.rs

Nacionalna služba za zapošljavanje - Filijala Čačak, ispostava Gornji Milanovac, danas je organizovala Sajam zapošljavanja u Galeriji Kulturnog centra. Na evidineciji NSZ u filijali Čačak trenutno je oko 16.700 nezaposlenih osoba, a u ispostavi Gornji Milanovac prijavljeno je oko 2700 nezapslenih. Najveći broj je onih sa trećim i četvrtim stepenom stručne spreme.

Od Ane Dojčilović načelnice Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere iz NSZ, Filijale Čačak saznajemo da je Sajam zapošljavanja jedna od mera koju realizuje NSZ dugi niz godna, kao i da je ovo je drugi sajam na području Moravičkog okruga realizovan u 2017. Godini.

Ana Dojčilović, NSZ Filijala Čačak   foto:gminfo.rs


Dojčilović je istakla da je sa područja opštine Gornji Milanovac 18 poslodavaca prihvatilo učešće, a po prvi put I Vojska Srbije učestvuje na sajmu zapošljavanja, a ovom prilikom potražuje devet profesionalnih vojnika.

- Poslodavci su došli sa različitim potrebama. Potražuju se lica sa poslove sa viskom stručnom spremom, elektroinženjeri, diplomirani inženjeri mašinstva, tehnologije, ekonomisti, prevodilac za italijanski jezik, savetnika u osiguraju, rudari, švalja I krojačica ali ima I psolova za lica sa srednim stručnom spremom, tu su firme koje traže deset radnika na poslovima obezbeđenja, metaloprerađivački sector je zastupljen, traženi su bravari i varioci… Dakle, raznovrsna potreba slobodnih poslova - rekla je Ana dojčilović.

Predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom otvaranja Sajma zapošljavanja zahvalio se Nacionalnoj službi za zapošljavanje na podršci i svemu onome što čine za opštinu Gornji Milanovac. On je istakao da je Opština Gornji Milanovac lider u regionu kada je u pitanju privredna aktivnost i da kao takvi imamo najmanju stopu nezaposlenosti u Moravičkom okrugu.

 

 Predsednik opštine Dejan Kovačević, foto:gminfo.rs

- Nadam se da će mladi ljudi, koju su ovde prisutni, uspeti da pronađu posao. Lokalna samouprava je ove godine, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, sprovela projekat javnih radova gde smo uposlili 71 lice putem konkursa, na period od četiri meseca. Nadam se da će taj program biti realizovan i u 2018. godini. Opština Gornji Milanovac je lider u regionu kada je u pitanju privredna aktivnost i kao takvi imamo najmanju stopu nezaposlenosti u Moravičkom okrugu. Za to su najzaslužniji naši privrednici, jer bez njih lokalna samouprava to ne bi mogla sama da ostvari. Pregovaramo sa jednom ozbiljnom kompanijom iz Nemačke, koja će ulagati u energetski sektor, i nadam se da će se od sledeće godine taj projekat realizovati, jer će se tako otvoriti određeni broj novih radnih mesta - rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

 

Sajam zapošljavanja, foto:gminfo.rs

Vladimir Jelesijević je diplomirani ekonomista iz Gornjeg Milanovca i odlučio je da na ovaj način pokuša da nađe posao.

- Sajam predstavlja određenu mogućnost da se mladi zaposle. Diplomirani sam ekonomista i danas sam aplicirao za neku vezanu poziciju. Mada posao se ne bira s obzirom da su takvi uslovi na našem tržištu - rekao je Jelesijević

Tamara Pavlović se odlučila da potražio posao na današnjem Sajmu zapošljavanja, mašinski je tehničar za kompjutersko konstruisanje i ne može da nađe posao u svojoj struci.

- Pokušavala sam da nađem posao, slala sam na mnoge adrese CV ali nisam dobijala odgovore tako da sam odlučila da sada na ovaj način potražim posao - kazala je Tamara Pavlović.

 Miroslav Miletić je u FAD-u radio 22 godine, kaže da je ostao bez posla pa je odlučio da na današnjem Sajmu proveri da li ima posla u njegovoj struci.

- Na par mesta sam video da traže metalostrugare, a vidim I Metalac ih traži. Konkurisaću pa ću da vidim, ako prođem-prođem - rekao je Miroslav Miletić.

Vodeći se dobrim iskustvom prethodnih sajmova, Nacionalna služba je odlučila da ponovo na ovaj način poveže poslodavce i nezaposlena lica i omogući poslodavcima da u neposrednom razgovoru sa kandidatima odaberu najbolje radnike.

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top