Metalac - IZABRANO ŠERPINO NOVO ODELO

Metalac - IZABRANO ŠERPINO NOVO ODELO foto:Metalac a.d.

Oko 170 autora poslalo je skoro 1100 predloga za „Šerpino novo odelo“, kako glasi peti po redu facebook konkurs Metalac posuđa. Pobednik dizajnerka Maja Zoranović.

Kao što se i očekivalo, poslednji peti po redu konkurs za nove dekore posuđa, koji je Metalac sproveo posredstvom društvene mreže Facebook, bio je najbrojniji po odzivu. Stiglo je 1100 predloga od 170 autora, uglavnom iz Srbije. Nakon višednevne selekcije i žiriranja u kojem učestvuju predstavnici marketinga, prodaje, tehnologije i dizajna, odabrani su najbolji. Prvu novčanu nagaradu od 500 eura osvojila je Maja Zoranović iz Beograda. Druga i treća nagrada otišle Nikoli Kovačeviću i Biljani Grkavac, dok su dve specijalne nagrade dobili Jelena Najdanović iz Zaječara i Milena Lazarević iz Niša.

- Glavni kriterijumi su, kao i do sada, da rešenja budu inovativna, primenjiva u tehnologiji emajliranja i potencijalno komercijalna. Za proteklih pet godina Metalac posuđe je na ovaj način prikupilo oko 3000 predloga, od kojih je nekoliko odabranih doživelo potvrdu na tržištu - ističu u ovoj kompaniji.

Ovih dana kreće osvajanje uzoraka prema odabraninm rešenjima, koja će u februaru biti izložena na sajmu u Frankfurtu. Svi nagradjeni autori osim novčanih nagrada dobijaju i setove emajliranog posuđa sa svojim dekorom.

Nakon izložbe „Misli M dizajn“, nedavno održane u galeriji Štab u Beogradu, Metalac samo potvrdjuje svoju rešenost da na primeren način otvori put mladim dizajnerima da svoje ideje realizuju i valorizuju.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top