Kompanija Tetra Pak dodatno investirala u fabriku u Gornjem Milanovcu

Kompanija Tetra Pak dodatno investirala u fabriku u Gornjem Milanovcu foto: Kompanija Tetra Pak

Kompanija Tetra Pak je nedavno kupila još 1,6 hektara zemljišta u Gornjem Milanovcu kako bi dodatno unapredila logistiku i skladišni prostor u fabrici

 

Kompanija Tetra Pak, svetski lider u oblasti proizvodnje rešenja za obradu i pakovanje hrane, nedavno je kupila još 1,6 hektara zemljišta u Gornjem Milanovcu kako bi dodatno unapredila logistiku i skladišni prostor u fabrici. Nakon kupovine, kompanija je započela i radove na zemljištu, koji bi trebalo da budu završeni do marta 2018. godine, a vrednost ove investicije je oko milion evra, saopštavaju iz ove kompanije.

Novo zemljište će omogućiti da se poveća ukupan skladišni prostor, unaprede logistički procesi, smanji vreme utrošeno na utovar kamiona, ali i da se unapredi preciznost i tačnost isporuke, a ova investicija samo potkrepljuje strategiju kompanije Tetra Pak koja se odnosi na najefektivniji način iskorišćavanja globalne mreže proizvodnih linija, kako bi se obezbedila najbolja moguća usluga. 

- Kroz naporan rad i posvećenost svih naših zaposlenih, uspeli smo da dobijemo priznanje "World Class Award", koje predstavlja merilo za kvalitet u ovoj industriji. Nakon što je postala prva Tetra Pak fabrika na svetu koja je dobila priznanje "World Class Award for Total Production Maintenance" od Instituta za održavanje fabrika u Japanu, naša nedavna investicija u vidu kupovine novog zemljišta predstavlja korak koji će dodatno unaprediti njenu proizvodnju - izjavio je direktor Tetra Pak-a u Gornjem Milanovcu Jovan Gligorijević i dodao da je ova investicija kompanije Tetra Pak rezultat jake saradnje koju kompanija ima sa lokalnim vlastima u Gornjem Milanovcu.

 

Direktor Tetra Pak-a u Gornjem Milanovcu Jovan Gligorijević, foto: Kompanija Tetra Pak

 

- Želeo bih da se zahvalim vlastima u ovom regionu za svu podršku koju smo dobili tokom procesa kupovine novog zemljišta. Uz njihovu pomoć, možemo da budemo posvećeni našem cilju koji se odnosi na doprinos i ekonomski prosperitet grada i regiona, negu zaposlenih i privlačenje nove radne snage koja će dodatno unaprediti rad naše fabrike - zaključio je Gligorijević.

Fabrika je, kako se navodi u saopštenju za javnost, još od 2001. godine, konstantno napredovala, pri čemu je ostvarivala fantastične rezultate u oblasti kvaliteta, konkurentnih cena i visoke fleksibilnosti prilikom ispunjavanja složenih zahteva za proizvodnju, i vremenom je postala najefikasnija fabrika kompanije Tetra Pak u regionu. Razvoj fabrike u Gornjem Milanovcu ogleda se ne samo u broju klijenata i obimu proizvodnje, koji su 10 puta veći u poređenju sa periodom od pre 15 godina, već i u povećanom obimu aktivnosti i većem portfoliju. Danas, fabrika proizvodi više od 170 različitih ambalaža, među kojima su i neke od najnaprednijih u portfoliju kompanije Tetra Pak. 

- Gornji Milanovac predstavlja bitan deo proizvodnog sistema kompanije Tetra Pak. Budući da se nalazi u središtu Evrope i centralne Azije, on je strateški pozicioniran tako da služi kao podrška za sve poslovne ambicije u regionu. Danas, fabrika snabdeva više od 320 klijenata, dok se njeni proizvodi izvoze na 54 tržišta širom sveta -izjavio je lider klastera lanca snabdevanja u kompaniji Tetra Pak za region Evrope i centralne Azije Paulo Pika.

Fabrika u Gornjem Milanovcu je, po rečima Frančeska Faela, direktora kompanije Tetra Pak za region jugoistočne Evrope, ključni faktor rasta kompanije u regionu jugoistočne Evrope.

- Više od 60 odsto materijala za proizvodnju ambalaže koji proizvodi fabrika u Gornjem Milanovcu isporučuje se klijentima u Srbiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Rumuniji i ostalim zemljama u okruženju. Budući da je ovo prva Tetra Pak fabrika koja je dobila najviše moguće eksterno priznanje u oblasti proizvodne ekspertize, fabrika u Gornjem Milanovcu takođe nudi jedinstvenu priliku našim klijentima da na licu mesta vide kako funkcioniše koncept koji je svetski priznat, i koji donosi konkretna unapređenja kada su u pitanju kvalitet, troškovi i angažovanost zaposlenih - rekao je direktor kompanije Tetra Pak za region jugoistočne Evrope Frančesko Faela.

Kompanija Tetra Pak je u 2017. godini uložila 6 miliona evra u fabriku u Gornjem Milanovcu.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(11 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top