Metalac: Združeno preko 100 miliona evra

Metalac: Združeno preko 100 miliona evra foto:Metalac a.d.

Procenjuje se da će Metalac grupa 2017. godinu završiti združenim prihodom od preko 100 miliona evra, oko 9 odsto više nego 2016, uz dobit od 5 miliona evra.

Učešće pet proizvodnih društava u združenom prihodu je 40 odsto, pri čemu se skoro četvrtina ukupnog prihoda odnosi na Metalac posuđe, saopštavaju u kompaniji Metalac a.d.

- Voleo bih da „Reč generalnog direktora Metalca“ na kraju svake godine počinje informacijom kojom sam lično ponosan, a ona glasi – za nama je još jedna uspešna godina, pred nama još bolja! I nije najvažnije ono što je najmerljivije – a to je činjenica da smo sa preko 100 miliona evra združenog prihoda na nivou Grupe rasli u odnosu na plan i u odnosu na prethodnu godinu, kao i da je dobit veća nego u 2016. - rekao je Petrašin Jakovljević  generalni direktor Metalca a.d.

On je istakao da su u prethodnoj godini rasla sva Metalčeva preduzeća izuzev Metalac-Fada koji se bori da vrati nekadašnje pozicije.

- Najvažnije je što mi uvek pokažemo da možemo mnogo kad smo oslonjeni na sebe i kada pre svega verujemo u sopstvenu snagu, ne čekajući nikoga. Zato su rasla sva Metalčeva preduzeća, izuzev Metalac FAD-a koji se bori da vrati nekadašnje pozicije. Pojedina su čak rekordno rasla poput Metalac bojlera, Metalac proletera... U svakom slučaju, i ovog puta je oko 60 odsto ukupne Metalčeve proizvodnje plasirano na ino tržišta, a čak 97 odsto ukupnog prihoda došlo je direktno iz poslovanja, što nas čini ozbiljnom i zdravom kompanijom - zaključio je Petrašin Jakovljević generalni direktor kompanije Metalac a.d

Pet domaćih trgovačkih preduzeća ostvarila su ukupno 42 miliona evra prihoda i njihovo učešće u združenom prihodu Metalac grupe je 40 odsto. Konačno, četiri trgovačka preduzeća u Moskvi, Kijevu, Zagrebu i Podgorici ostvarila su ukupno 11 miliona evra, a najviše Metrot u Rusiji, saopštavaju iz kompanije Metalac a.d.

 

 

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(6 glasova)

 

 

 

 

 

 

Go to top