Prodaja Magnohroma - Ima li para za pranjanske rudare?

Prodaja Magnohroma - Ima li para za pranjanske rudare? foto:gminfo.rs

Protekle nedelje izvršena je prodaja dela kraljevačkog „Magnohroma“, ali, uprkos očekivanjima, u sklopu te trgovine nije obavljena promena vlasnika pranjanskog rudnika „Brezak“.

Na javnom nadmetanju prodata je fabrika elektrotermičkih proizvoda za 98 miliona dinara kompaniji „Nelt“ iz Dobanovaca, dok je fabrika „SVO-TVO“ prodata kompaniji „MALBEX WBI“ iz Beograda za 13 i po miliona dinara.

foto:gminfo.rs

Ovoga puta nije bilo zainteresovanih kupaca za rudnike „Brezak“, „Milićevci“, „Koviljača“ i „Zlatibor“, čija je cena bila objedinjena na 550 miliona dinara. Da li ovo, praktično, znači da će radnici pranjanskog „Brezaka“ ostati bez, pojedini, i 25 neisplaćenih ličnih dohodaka, a mnogi pojedinci i bez godina uplaćenog radnog staža?

- Mi smo poslovali u sklopu „Magnohroma“, pa sada očekujemo da se iz celokupne mase, ma šta bilo prodato, i nama isplate dugovanja prema nama, što su nam i advokati rekli. Smatramo da novca ima dovoljno, a dalja prodaja nije naš problem - govori bivši rukovodilac, a sada penzioner „Brezaka“, Radoš Kojović.

Bilo kako bilo, ni najnovija dešavanja oko kraljevačkog, nekadašnjeg, giganta ni najmanje nisu razjasnila situaciju oko pranjanskog rudnika koji je decenijama poslovao u okviru njega, a pogotovu nisu jasna pitanja oko ponovnog otvaranja procesa proizvodnje, potopljenih jama, raznete opreme...


Goran Trifunović

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top