Aleksandar Marković novi generalni direktor Metalca

Aleksandar Marković, generalni direktor "Metalac" a.d. Aleksandar Marković, generalni direktor "Metalac" a.d. foto:Metalac a.d.

Imenovan novi generalni direktor i članovi Izvršnog odbora Metalac a.d.

 

Povodom Dana kompanije Metalac, danas je, u prisustvu najšireg rukovodstva, upriličeno svečano potpisivanje ugovora sa novim generalnim direktorom Metalca a.d. Aleksandrom Markovićem.

 

 

 

Tim povodom predsednik Komanije je, u prisustvu najšireg rukovodstva Metalca, Aleksandru Markoviću uručio i tri koverte, sa željom da se nikada ne pojavi potreba da ih otvara. Obnarodovao je samo sadržaj poslednje u kojoj piše: - piši nove tri koverte i predaj ih novom generalnom direktoru.

Danas su takodje potpisali ugovore i novi direktor najvećeg Metalčevog preduzeća Stojan Slović, i direktor Metalac marketa Damir Pehrat.

 

Tri koverte za novog generalnog direktora, foto: Metalac a.d.

 

Marković ima 25 godina stučnog i menadžerskog iskustva na raznim pozicijama u Metalcu, od kojih 12 godina na mestu direktora Metalac posuđa. Osim formalnog obrazovanja, prošao je niz stručnih obuka iz oblasti strategijskog menadžmenta, poslovne ekonomije, zatim General Management Program IEDC Bledske poslovne škole, kao i razne programe Mokrogorske škole menadžmenta, Adižesa i drugo.

 

 

Aleksandar Marković, generalni direktor "Metalac" a.d.

Aleksandar Marković ima 53 godine i rođeni je Milanovčanin. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu, na odseku za proizvodno mašinstvo. Profesionalnu karijeru započinje 1993. godine u kompaniji Metalac a.d. na poslovima referenta konstrukcija i mašinskih tehnologija. Iskustvo, usavršavanje, lične karakteristike i ambicije, rezultirale su konstantnim unapređenjima, tako da već od 1998. vodi projekat izgradnje fabrike inox posuđa, a zatim upravlja Profitnim centrom inox posuđa i inox sudopera.

Od 2005. godine obavlja poslove tehničkog direktora i direktora razvoja kompanije, da bi, reorganizacijom Metalca u holding kompaniju, 2006. godine došao na poziciju direktora Metalac posuđa d.o.o. kao najvećeg društva u okviru Metalac grupe, sa koje prelazi na funkciju generalnog direktora. Inače, od 2012. godine obavlja i poslove izvršnog direktora za proizvodnju i IT u kompaniji Metalac a.d.

IMENOVANA PRVA PETORKA

Na sednici održanoj 30. marta Nadzorni odbor je imenovao i članove Izvršnog odbora Metalca a.d. Na period od dve godine imenovani su:

Aleksandar Marković - izvršni direktor za proizvodnotehnička pitanja, ljudske resurse i IMS, i zakonski zastupnik društva; Radmila Trifunović - izvršni direktor za finansijske poslove i restoran, i zakonski zastupnik društva; Vojin Vukadinović - izvršni direktor za razvoj, digitalne komunikacije, IT i marketing; Goran Mijatović - izvršni direktor za nabavku, ekologiju i bezbednost na radu, Stojan Slović - izvršni direktor za prodaju i logistiku.

 

"METALAC" DANAS SLAVI 59. ROĐENDAN

 

Predsednik Metalac Grupe Dragoljub Vukadinović, povodom ulaska u 60. godinu postojanja Metalca, očekuje da, jubilarnu, iduću godinu dočekaju najuspešnijom godinom u istoriji kompanije.

Predsednik Metalac Grupe Dragoljub Vukadinović, foto:Metalac a.d.

- Prošlu godinu smo dosta dobro završili, mada iskreno smatram da je moglo i bolje. Ulazimo u 60. godinu postojanja Metalca, posvećeni i sa planovima da sledeći 4. april dočekamo sa najuspešnijom godinom u našoj istoriji. Zato molim sve zaposlene da svojim radom, posvećenošću, mobilnošću, učinimo da naš Metalac bude još uspešniji, bolji i uređeniji. To možemo samo svi zajedno i zato sam uvek zahvalan zaposlenima u Metalcu što su njegova istinska snaga i što svojim radom stvaraju vrednosti na koje smo svi ponosni - rekao je Vukadinović.

Metaloprerađivačka industrija METALAC nastala je 4. aprila 1959. godine spajanjem male Metalske zadruge „Jedinstvo“ i Zanatsko-automehaničarske radnje „Metalac“.

foto:Muzej rudničko-takovskog kraja

U početku je ovo preduzeće vršilo zanatske usluge da bi se, od 1962. do 1967. profilisalo, i afirmisalo, kao proizvođač emajliranog i pocinkovanog posuđa. Od nastanka se radilo u zgradi Doma narodne tehnike a 1967. firma se smešta na novu, sadašnju lokaciju, u Ulici Kneza Aleksandra 212.

Kontinuiranim, uvek osmišljenim, samopregornim radom, METALAC je ušao u red najvećih domaćih proizvođača POSUĐA sa kompletnim asortimanom proizvodnje.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(18 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top