Voda iz sistema daljinskog grejanja biće ispražnjena od 15. septembra

Voda iz sistema daljinskog grejanja biće ispražnjena od 15. septembra foto: gminfo.rs

Iz JKP "Gornji Milanovac" obaveštavaju korisnike daljinskog grejanja da će u periodu od 15.09.2017. – 28.09.2017. biti ispražnjene grejne instalacije u zgradama koje su priključene na sistem daljinskog grejanja.

U tom periodu korisnici će moći da izvrše neophodne radove na svojim unutrašnjim toplotnim instalacijama (zamena radijatorskih ventila, zamena radijatora, propiranje radijatora). Postojeći radijator ( grejno telo ), može se zameniti odgovarajućim koji je iste ili slične snage kao postojeći kako se ne bi narušio toplotni balans zgrade. Takođe, u ovom periodu stanari (Skupštine stanara) mogu vršiti popravke na instalacijama u zajedničkim prostorijama, hodnicima i podrumima (zamena kosih balansnih ventila, popravka instalacija...) isključivo uz prethodnu saglasnost JKP "Gornji Milanovac". Druge radnje na unutrašnjim toplotnim instalacijama nisu dozvoljene bez saglasnosti JKP "Gornji Milanovac".

Iz ovog preduzeća podsećaju da je poželjno da korisnici koji nisu menjali radijatorske ventile u poslednjih 10-ak godina zamene iste na svojim grejnim telima zbog kvalitetnije isporuke toplotne energije. U suprotnom, ukoliko se ustanovi da je temperatura u stanu nezadovoljavajuća, a uzrok tome je neispravan radijatorski ventil, neće se prihvatati reklamacije. Pražnjenje instalacija i zamena radijatorskih ventila, u periodu od 01.10.2017. – 05.05.2018. nije dozvoljeno, sem u slučaju većih kvarova u objektu.

Iz tehničkih razloga voda neće biti ispuštena u Železničkoj ulici (zgrade 33, 35, 37) i Keju Kosovskih božura ( od broja 34 do broja 50). Iz JKP "Gornji Milanovac" obaveštavaju da korisnici u tim zgradama moraju zatvoriti ventile u svom distributivnom ormanu u hodniku ispred stana, ukoliko imaju potrebu za izvođenjem predmetnih popravki instalacija.

Sistem daljinskog grejanja JKP "Gornji Milanovac" obuhvata dve kotlarnice, Železničku i Lominu, iz kojih se toplotna energija isporučuje u 1170 stanova.

 

gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

 

 

 

 

 

 

 

Go to top