Kultura

Kulturni centar u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji, Gete institutom u Beogradu i Jugoslovenskom kinotekom realizovaće u Gornjem Milanovcu program “Kinoteka” u okviru koga će, tokom juna biti prikazana četiri filska ostvarenja i organizovano predavanje o inovacijama u oblasti digitalizacije i kulturne medijacije filmskog nasleđa.

Filmovi će biti prikazani 21. i 25 juna u Velikoj sali Kulturnog centra, a reč je o ostvarenjima: “ Who Am I – Nijedan sistem nije siguran”, “ Marsejske vratolomije”, “Good luck Algeria “ i “ Narod protiv Frica Bauera “.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Kulturni centar Gornji Milanovac predstaviće u utorak, 19. juna u Holu velike sale izložbu Marije Tošić.

Marija Tosic rođena je u Gornjem Milanovcu 1979.godine. Zavrsila je Školu za primenjenu umetnost u Nišu Učesnik je velikog broja kolektivnih i humanitarnih izlobi.  Zivi i radi u Čacku. Otvaranje izložbe je u 19 sati.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter


Kulturni centar Gornji Milanovac i kompanija “Rudnik i flotacija – Rudnik” predstaviće u subotu, 23. juna u Galeriji Doma kulture na Rudniku kreativnu instalaciju “O šik šajkači” Zagorke Stojanović.

Zagorka Stojanović, je primenjena umetnica i priznata i nagrađivana srpska kostimografkinja koja je dugi niz godina radila u svetu pozorišne i filmske umetnosti. Danas se bavi tkanjem i izradom ikona na tapiseriji.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Strana 1 od 86
Go to top