Knežević: U junu 2019. prvi pozorišni festival u Milanovcu

Knežević: U junu 2019. prvi pozorišni festival u Milanovcu foto:gminfo.rs

Branko Knežević najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će u junu sledeće godine Milanovac imati svoj prvi pozorišni festival, a prikupljanje novčanih sredstava za njegovu realizaciju počeće od septembra 2018.

 

- Dobre odluke će donositi glumica Ljiljana Dragutinović, reditelji Šilja Todorović i Rajko Rakićević. Oni su trebali da budu u žiriju u junu ove godine kada je trebalo da napravimo prvi festival ali nažalost to nije moglo da se ostvari ali dogovor i dalje važi. Sve to uz novčane nagrade za najbolju predstavu i najbolju mušku i žensku ulogu će sigurno doprineti da Milanovac dobije jedan izuzetno dobar festival koji će postati tradicija - rekao je Branko Knežević.

Predstava „TVRDICA“ Milanovačkog pozorišta koju je na scenu postavio reditelj Branko Knežević, osvojila je nagradu „Pogolem Histrion“ na 4. Međunarodnom pozorišnom festivalu “Beskraj 10 kvadrata”. Ovom nagradom Milanovačko pozorište je po četvrti put za redom nagrađeno prestižnim međunarodnim priznanjem. Podsećamo, pozorište iz Gornjeg Milanovca je do sada osvojilo dva “zlatna” i dva “srebrna” Histriona. 

Sa pozorišnog festivala u Prokuplju Milanovčani su ove godine doneli još dve vredne nagrade, a to su najbolji glumac i najbolji kostim. Za najboljeg glumca festivala proglašen je Branko Nedeljković (za ulogu Harpagona).

- Posle 105 proba, ne što ja nisam znao tekst već je taj lik tražio to, i nakon tolikih proba lik je došo. Stvoren je na sceni jer te ogromne transformacije koje se dešavaju tokom predstave uspeo sam da savladam - rekao je Nedeljković.

Nagrada za najbolju kostimografiju četvrti put za redom dodeljena je Biljani Knežević.
- Od Čehova sam zapravo krenula, to mi je bio prvi kostim koji sam uradila. Uživam u tome što radim, trudim se da nešto naučim kroz taj rad, da upoznam razne epohe i to mi je veliko duhovno zadovoljstvo - rekla je Biljana Knežević.

 

foto:gminfo.rs

Ovogodišnje nagrada im je četrtva po redu. U prethodne tri godine Milanovačko pozorište osvojio je dva zlata i jedan srebrni "Histrion", a samo u u 2018. u Milanovac su doneli osam međunarodnih  nagrada.

Milanovačko pozorište sa novim komadom "Silvija", čija premijera je zakazana u oktobur u narednoj sezoni, imaće na repertoaru sedam predstava.

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(9 glasova)
Go to top