Manifestacija Dani Nastasijevića

Plakat Plakat foto: Biblioteka "Braća Nastasijević"

Biblioteka „Braća Nastasijević“ i ove godine od 6. do 27. oktobra organizuje tradicionalnu kulturnu Manifestaciju DANI NASTASIJEVIĆA.

Koncept manifestacije započete 2010. godine i pokrenute projektom Festival jednog pisca Kulturnog centra Beograda, a posvećene našem sugrađaninu Momčilu Nastasijeviću, Biblioteka nastavlja planiranim programom tokom celog oktobra 2018.

U čast čuvenoj porodici, čije prezime Biblioteka nosi, održavaju se deveti put DANI NASTASIJEVIĆA koji teže da obogate kulturnu ponudu Gornjeg Milanovca, ali i da podsete javnost na značaj ove svestrane umetničke porodice koja je ponikla u našem gradu ali su rezultati njihovog stvaralaštva vrednovani na nacionalnom nivou.

Otvaranje Manifestacije DANI NASTASIJEVIĆA biće u subotu, 6. oktobra u Domu kulture, u 20 časova, premijerom predstave NEDOZVANI rađenoj prema drami Momčila Nastasijevića, u produkciji NASTeatra, a u režiji Juga Radivojevića. Igraju Ivan Perković, Marija Stokić, Strahinja Blažić, Tatjana Dimitrijević, Aleksandar Ristanović, Anita Stojadinović. Ulaz je slobodan.

Manifestacija se održava uz pokroviteljstvo Opštine Gornji Milanovac i tehničku podršku Kulturnog centra.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top