Aplauzi za ekipu filma „Južni vetar“ i Miloša Bikovića

Aplauzi za ekipu filma „Južni vetar“ i Miloša Bikovića foto:gminfo.rs

Milanovačka publika sinoć premijerno pogledala film "Južni vetar"

„Ovo je svet kriminala, u njemu svako mora nešto da dobije: neko novu šansu i novi život, a neko metak“, reči su koje na kraju fllma „Južni vetar“ izgovara glumac Dragan Bjelogrlić, koji igra Cara, jednu od nosećih uloga srpskom krimi trileru „Južni vetar“.

 

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

foto:gminfo.rs

Film reditelja Miloša Avramovića u kojem je Nebojša Glogovac odigrao svoju poslednju ulogu (na kraju filma Golub kojeg tumači - gine), govori o podzemlju i organizovanom kriminalu, ali i o porodici i granicama koje su loši momci spremni da pređu ili, možda, baš i nisu, kada i šefovi klanova poručuju da je „porodica najvažnija u životu“.

foto:gminfo.rs

U centru filmske priče je Petar Maraš, kojeg igra Miloš Biković. On je pripadnik beogradske automobilske mafije, vodi lagodan život, a „posao“ sa one strane zakona mu je omogućio da kupi stan u koji se useljava sa dugogodišnjom devojkom koju igra mlada glumica Jovana Stojiljković.

Maraš je član klana na čijem je čelu Car (igra ga Dragan Bjelogrlić) i sve je, gledano sa klanovskog aspekta relativno u redu, dok Maraš ne ukrade pogrešan auto. Pored Bikovića, Bjelogrlića i Stojiljkovićeve u „Južnom vetru“ igraju i Srđan Todorović, Miodrag Radonjić, Miloš Petrović, Miloš Timotijević, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Slaviša Čurović.

Publici se se poklonili reditelj Miloš Avramović, glumci Miloš Petrović, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković i Miloš Biković koji se obratio publici u ime filmske ekipe.

foto:gminfo.rs

- Dobro veče, da li vam se dopao film? Hvala vam što ste došli, nadam se da ćete doći još koji put - bio je kratak u obraćanju milanovačkoj publici Miloš Biković.

Pojava glumačke ekipe, a naročiti Miloša Bikovića izazvala je veliko interesovanje kod najmlađe publike, posebno kod devojčica i devojaka koje su, kako smo saznali, par sati nestrpljivo čekale da se glumac pojavi i da sa svojim idolom naprave bar zajedničku fotografiju.

Medjutim, ostale su uskraćene kao i novinari koji nisu uspeli da odrade svoj deo posla jer su protagonisti ovog filma odmah napustili bioskopsku scenu i milanovački Dom kulture! 

Pogledajte trejler za film „Južni vetar“.

 Film „Južni vetar“ snimljen je u saradnji producentskih kuća ,,Režim", ,,Art Vista" i ,,Arhangel studios" po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića. „Južni vetar“ premijerno je prikazan krajem avgusta ove godine na Filmskim susretima u Nišu gde je osvojio četiri nagrade.

 

gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)
Go to top