Urnebesna komedija “Evropejci” pred milanovačkom publikom

Plakat Plakat foto: Kulturni centar Gornji Milanovac

Hit komedija “Evropejci”, varoškog pozorišta „Histrion“ iz Prokuplja, koja je ove godine proglašena za nabolju predstavu 4. ŠIK festivala u Velikom Gradištu i koja je pre nešto više od mesec dana u Tuzli zatvorila 18. Međunarodni festival pozorišta s područja Balkana - “Pozorište bez granica 2018”, u utorak, 6. novembra 2018. godine biće izvedena i na sceni velike sale Kulturnog centra.

Reč je o predstavi koja na satirično-ironičn način govori o sudaru srpske tradicije i modernih evropskih shvatanja. Aktuelna tema već čitavu deceniju, komedija “Evropejci” verno odslikava položaj naroda koji se zaglavio negde između želja i mogućnosti. Ovoga puta institucija srpskog kumstva, koju baštine dva pacijenta Sota i Mane, suprotstavlja se stavovima medicinske sestre koja ima potpuno drugačije viđenje svoje zemlje na evropskom putu.

Komediju “Evropejci” Miroljuba Rikija Nedovića, na scenu je postavio glumac i reditelj Jugoslav Jovanović, a uloge uz Jovanovića tumače i: Vladimir Milenković, Biljana Stošić i Nebojša Milenković Jumba.

Organizator predstave je: Milanovačko pozorište uz podršku Kulturnog centra.

 

 

gminfo.rs

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top