Književna kolonija u Vranju

Boško Lomović i voditelj programa pesnik Vlasta Cenić Boško Lomović i voditelj programa pesnik Vlasta Cenić Foto G. Dimitrićević

Književnim večerima Boška Lomovića, pisca iz Gornjeg Milanovca (u četvrtak), i prof. dr Boška Suvajdžića iz Beograda (u petak), završena je Književna kolonija 2018. u Vranju.

Kolonija je trajala čitavu poslednju sedmicu novembra, a u njenom radu su učestvovali, osim pomenutih, i drugi poznati pisci: Tode Nikoletić, Miroslav Kokošar, Brankica Damjanović, Jelica Greganović i prof. dr Ana Stišović Milovanović. Svako od njih je imao svoje književno veče za građanstvo u sali Narodnog univerziteta, a sutradan susret sa osnovcima i srednjoškolcima u svečanoj sali Gimnazije i sali vranjanske biblioteke.

Organizator Kolonije je, treću godinu uzastopice, Narodni univerzitet Vranje. Direktorka ove ustanove Gordana Dimitrijević je, na kraju izrazila zadovoljstvo čitavom manifestacijom, rekavši između ostalog i sledeće: „Gostovali su nam vrsni pisci za decu i odrasle, a to se najbolje videlo po reakciji publike. Osim toga, izuzetno su korisne bile i interaktivne radionice za osnovce i srednjoškolce na kojima su gostujući pisci držali predavanja i vodili razgovore sa mladom publikom. Kolonija je apsolutno ispunila očekivanja i učinila da, već od sada, razmišljamo o narednim susretima idućeg novembra“.

 

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top