Promocija monografije „Crkva u Drobnjaku“

Promocija monografije  „Crkva u Drobnjaku“ foto: Muzet rudničko-takovskog kraja

U sali Parohijskog doma Crkve Svete Trojice, u četvrtak 17. januara sa početkom u 18 sati, biće organizovana promocija monografije „Crkva u Drobnjaku“, autora Tomaša Ćorovića, nekadašnjeg predsednika opštine Šavnik.

Diplomirani elektroinženjer, rođen u Vrtoč Polju kod Šavnika, tokom svoje višedecenijske karijere istakao se kao ugledan privrednik, političar i pre svega izuzetan kulturni poslenik. Istražujući ljude, događaje i pojave iz povesnice rodnog kraja, do sada je samostalno ili zajedno sa drugim autorima objavio pet knjiga od kojih su neke doživele i dva izdanja.

Njegovo novo štivo „Crkva u Drobnjaku“, koja će biti predstavljena u našem gradu, govori o razvoju duhovnosti u durmitorskom kraju, tj. istorijatu crkvenog života u Drobnjaku, počevši od prvog pomena Župe Komarnice u XII veku, pa sve do naših dana. Knjiga je nastala kao plod višegodišnjeg rada na primarnim istorijskim izvorima i veoma bogatoj odnosno raznovrsnoj literaturi i periodici.

Pored autora Tomaša Ćorovića, o ovoj, veoma vrednoj monografiji, govoriće sveštenik Dragan Đorem, odnosno istoričari Borisav Čeliković i Aleksandar Marušić.

 

A. M. gminfo.rs

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Go to top