Izložba "Prvi svetski rat" i predstavljanje knjige "Mali vojnik Velikog rata"

Izložba "Prvi svetski rat" i predstavljanje knjige "Mali vojnik Velikog rata" foto: Muzej rudničko-takovskog kraja

Udruženje boraca SABOR - Gornji Milanovac pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a u saradnji sa Muzejom rudničko-takovskog kraja, Kulturnim Centrom Gornji Milanovac, OŠ „Sveti Sava”, slikarskom radionicom Zvezda Helios likovnom radionicom Ivane Jovičić koja radi pod pokroviteljstvom Muzeja rudničko-takovskog kraja i Bibliotekom “Braća Nastasijević” raspisalo je javni poziv za učešće na grafičkoj likovnoj koloniji za decu i odrasle Prvi svetski rat – ExLibris.

- Velika nam je čast što istovremeno imamo priliku da sarađujemo sa Izdavačkom kućom „Pčelica“ i da predstavimo nesvakidašnji roman „Mali vojnik Velikog rata“ koja govori o najmlađem kaplaru srpske vojske Momčilu Gavriću. Roman će predstaviti Zoran Milekić, autor i zamenik glavnog urednika „Pčelice“ Aleksandra Bojović. Odlomke iz romana čitaće Predrag Lošić, a o romanu govorićemo neposredno posle otvaranja izložbe - kažu u Muzeju rudničko-takovskog kraja.

Stručni žiri odabrao je najbolje radove, skice su u OŠ „Sveti Sava“ prebačene na paus papir, potom na lino ploču, a zatim tehnikom visoke štampe izrađeni u 3 primerka.

Radovi će biti prikazani u Galeriji Muzeja rudničko-takovskog kraja 12. marta, u 19 sati. Izložbu će otvoriti Vojo Borovnjak, predsednik Udruženja boraca „Sabor“-Gornji Milanovac.

 

M. G. gminfo.rs

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(3 glasova)
Go to top