Predstava: “Izvinite, koliko imate godina?”

Predstava: “Izvinite, koliko imate godina?” foto: panteatar.rs

“Izvinite, koliko imate godina?”, predstava “Pan teatra” u petak, 17. maja 2019. godine biće izvedena u Velikoj sali Kulturnog centra Gornji Milanovac.

Predstavu su osmislili umetnici scenskog kazivanja da bi nam omogućili da u svojim najboljim godinama najviše uživamo! Reč je o komediji u pet slika nastala je prema knjizi „Bonton starenja“ autorke Radmile Pecija Urošević koja je i dramaturg ovog komičnog igrokaza koji demantuje starenje.

Radmila Pecija Urošević je magistar sociologije, novinar i kulturni poslenik.

Reditelj predstave je Olivera Viktorović Đurašković, a u predstavi igraju: Branka Stojković, Olivera Viktorović Đurašković, Ivan Pantović.

 

Početak predstave je u 19 sati.

 

Pre predstave, od 17 sati u Modernoj galeriji Kulturnog centra biće upriličena debata “Međugeneracijska solidarnost”.

O predstavi „Izvinite, koliko imate godina?“

„Izvinite, koliko imate godina?“ – jedno je od najčešćih pitanja koja nam drugi postavljaju u najrazličitijim životnim situacijama. Koliko puta ste mehanički dali odgovor drugima ili sebi, a potom se upitali: „A zašto je to važno?“

U paketu sa ovm pitanjem često ima mnogo predrasuda, autopredrasuda, strahova, paradoksa, apsurda, nepravde, diskriminacije, ravnodušnosti, neznanja i odsustva opšte i – posebno kulture starenja. Sopstvene i tuđe. Posle predstave „Izvinite, koliko imate godina?“, traženje pravog odgovora na postavljeno pitanje je put kojim svi treba da krenemo. Tu naša priča ne prestaje. Zapravo, tek počinje. U najboljem interesu svih nas, naših porodica i celokupnog društva. (Radmila Urošević)

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Go to top