Muzej dobio vredno priznanje

Muzej dobio vredno priznanje foto: Muzej rudničko-takovskog kraja

Na Svečanoj skupštini Nacionalnog komiteta ICOM Srbija, održanoj 16. maja 2019. godine u Narodnom muzeju u Beogradu, Muzej rudničko-takovskog kraja je dobio priznanje za posebno zalaganje tokom manifestacije Muzeji za 10. Priznanje je uručila Suay Aksoy, profesor muzeologije iz Turske i predsednica Međunarodne asocijacije muzeja (ICOM).

U Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu na juče održanoj Svečanoj skupština NK ICOM Srbije, dodeljene su i godišnje nagrade za instituciju godine, projekat godine, stručnjaka godine i publikaciju godine.

Istom prilikom uručena su i priznanja Muzej za 10, koja dodeljuje Osnivački odbor manifestacije Muzeji Srbije - Muzeji za 10, koja je u toku u 50 gradova i mesta, na preko 120 lokacija širom Srbije.

foto: gminfo.rs

***NK ICOM Srbija Reprezentativno udruženje u kulturi

NK ICOM Srbija je nacionalni ogranak Međunarodnog saveta muzeja u Republici Srbiji i predstavlja put ka globalnoj muzejskoj zajednici i jedino je muzejsko udruženje sa fokusom na međunarodnoj saradnji.

ICOM Srbija promoviše nematerijalno nasleđe i očuvanje materijalne baštine. Razvija standarde najbolje prakse svetske muzejske zajednice i kroz globalni pristup i programe, doprinosi međunarodnoj agendi muzeja u Srbiji.

 

gminfo.rs

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Ocenite ovaj članak
(10 glasova)
Go to top